Nú beginnen met onderhandelen over vrede in het Midden-Oosten

Betlehem Israel27-09-2011 18:36 27-09-2011 18:36

Het verzoek van president Abbas om erkenning van Palestina doet het vredesproces geen goed. Dit heeft Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vandaag in het Europees Parlement gezegd in het debat over het vredesproces in het Midden-Oosten. Van Dalen: ,,Het was onverstandig van Abbas om erkenning van Palestina te vragen. Het Midden-Oosten kwartet (VS, VN, Rusland en de EU) heeft beide partijen namelijk opgeroepen terug te keren naar de onderhandelingstafel en geen eenzijdige stappen te zetten."

Afgelopen week heeft de Palestijnse Autoriteit bij de Verenigde Naties een verzoek om erkenning van Palestina ingediend. Door de aanvraag is de populariteit van president Abbas in eigen kring flink gestegen. Van Dalen: ,,Abbas is als een held onthaald op de Westbank. Maar zijn optreden heeft de vrede niet dichterbij gebracht, integendeel. Het is noodzakelijk dat de betrokken partijen samen spoedig terugkeren naar de onderhandelingstafel. Dan is er een kans dat Abbas populair wordt bij vriend én vijand!"

Israel

Ook Israël moet volgens de Europarlementariër duidelijk laten zien te willen onderhandelen. ,,Gelukkig heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Lieberman de uitnodiging van het Midden-Oosten kwartet voor het hervatten van het vredesoverleg meteen aangenomen. Laat dat overleg bij voorkeur morgen nog beginnen en laat de EU het voortouw nemen in de besprekingen. Het is hoog tijd voor afspraken en resultaten. Vrede in het Midden-Oosten is én voor de betrokkenen én voor de hele wereld van levensbelang!" 

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari