Six Pack aangenomen in Europees Parlement

08328-09-2011 13:04 28-09-2011 13:04

Vanmiddag is het Six Pack, dat voorstellen bevat voor stevigere economische controle, aangenomen. Europarlementariër Peter van Dalen heeft voorgestemd, al gaat het voorstel niet ver genoeg. ,, Het rapport gaat niet ver genoeg, omdat automatische sancties tegen Eurozondaars ontbreken. Zou het voorstel echter worden verworpen, dan is morgen de Eurocrisis op z´n hoogtepunt."

,,Ik steun de voorstellen uit het zogenaamde Six Pack. Het is hard nodig dat de lidstaten hun begrotingsdiscipline op orde krijgen én houden. En dat het toezicht daarop wordt versterkt.

Onderdeel van het Six Pack is het rapport Wortmann-Kool. Dat rapport gaat de goede richting op maar het gaat niet ver genoeg. Het geeft uiteindelijk toch de politiek de mogelijkheid te besluiten over sancties tegen Eurozondaars. Dat vind ik ongewenst: sancties moeten automatisch kunnen worden opgelegd zonder dat de politiek zich daar mee kan bemoeien.

Echter, het is belangrijk dat het gehele Six Pack wordt aangenomen. Zou het onverhoopt worden verworpen dan is morgen de Eurocrisis op z´n hoogtepunt. Dat wil ik niet en daarom steun ik toch ook het rapport Wortmann-Kool."

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari