Europa investeert terecht in maritieme sector

haven_rotterdam17-11-2011 10:45 17-11-2011 10:45

Terecht investeert Europa in de verdere versterking van de maritieme sector. Dat zei Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vandaag in het Europees Parlement bij het debat over het Europese maritieme beleid. Van Dalen: ,,Zo´n investering is altijd een win-win situatie! De zeevaart is een vitaal onderdeel van het Europese transport en de Europese economie. Veel werkgelegenheid en innovatie zijn voortgekomen uit de maritieme cluster, die zowel op zee als aan de landzijde actief is.”

Europa maakt 40 miljoen Euro vrij voor het stimuleringsfonds Geïntegreerd Maritiem Beleid. ,,Dat geld moet wat mij betreft besteed worden aan voorlichting voor jongeren om hen enthousiast te maken voor een beroep in de maritieme sector. Of aan de ontwikkeling en stimulering van groene scheepvaarttechnologie”, aldus de Europarlementariër. ,,In ieder geval niet aan het bevorderen van allerlei vormen van bestuur, consultants of discussies over strategieën die veel geld kosten maar weinig opleveren voor de maritieme sector.”

Kansen maritieme sector

Van Dalen roept de Nederlandse maritieme sector op om met projecten te komen die gefinancierd zouden kunnen worden uit het stimuleringsfonds. ,,Europa geeft de sector bijvoorbeeld de kans om te vergroenen. Ik hoop dat die mogelijkheid actief wordt opgepakt.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari