ChristenUnie tekent voor Maritieme Servicehaven Urk

Camera 1 (132)maandag 09 februari 2015 16:52

ChristenUnie-politici Arie Slob (Tweede Kamer), Peter van Dalen (Europees Parlement) en Louwe Post (Provinciale Staten) waren vrijdag 6 februari te gast op Urk. De partij maakt zich sterk voor de visserij en wil daarom investeren in Flevoport, de nieuwe Maritieme Servicehaven.

Om dit kracht bij te zetten hebben zij samen met ChristenUnie-raadslid Albert Woord een intentieverklaring ondertekend, waarin zij zich uitspreken zich maximaal in te zetten de ontwikkeling van deze nieuwe haven. Ook hebben zij getekend voor verbreding van de doorgang bij Kornwerderzand en de aansluiting van de vaargeul.

Louwe Post, kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart, is blij dat de ChristenUnie zich op alle niveaus wil inzetten voor Urk. "Wij zijn al decennia actief in de visserij en maritieme industrie. Om toonaangevend te blijven, moeten we deze nieuwe investeringen doen," zo licht de voormalig wethouder op Urk toe. "Zo geven wij een nieuwe impuls aan de economie en werkgelegenheid in noordelijk Flevoland."

De ChristenUnie-politici bezochten naast de Visveiling ook scheepswerf Balk Shipyards, één van de initiatiefnemers van de Maritieme Servicehaven. Tijdens de presentatie over de plannen voor Flevoport kwamen de functionaliteiten van het nieuwe MDV-schip naar voren en wat dit initiatief kan betekenen. Het werd duidelijk dat hiervoor breder gekeken moest worden naar de maritieme sector, inclusief de toegangen vanaf zee richting de binnenhavens.

Het werkbezoek werd overschaduwd door het vergaan van de Urker visserskotter Z85. Volgens Louwe Post, die zelf zes jaar met één van de vissers op zee zat, waren de emoties voelbaar. "We leven mee met de families van de twee vissers. Je merkt daarin dat Urk een hechte gemeenschap is. We hebben daarom geprobeerd dit geplande werkbezoek op gepaste wijze te laten passeren."

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari