Veel belangstelling voor Groenlezing 'Een katholieke ChristenUnie'

Zaal Groenlezingdonderdag 09 april 2015 10:45

Er was grote interesse in de Groenlezing van gisteravond. Niet alleen was de opkomst hoog, ook de media hadden belangstelling voor de lezing.

Op 8 april publiceerde Trouw een uitgebreid interview met bisschop De Korte, die de lezing verzorgde. In zijn 'lesje katholiek-sociaal denken' sprak hij onder meer over de Groenlezing, de ChristenUnie denken en de hedendaagse politiek. 

Zowel het Reformatorisch Dagblad als het Nederlands Dagblad plaatsten een bewerking van de lezing. In het RD stond op 9 april bovendien een verslag van de bijeenkomst. In de papieren krant van het Katholiek Nieuwsblad stond op 10 april een uitgebreid interview met bisschop De Korte over de Groenlezing. In zijn column 'Haagse invloeden' (betaald) in het NRC Handelsblad merkte Tom-Jan Meeus op dat tijdens de Groenlezing een opmerkelijke tolerantie en verdraagzaamheid zichtbaar was, terwijl juist christelijke partijen jarenlang voor intolerant versleten zijn.


Ook onder de bezoekers van de Groenlezing was veel enthousiasme. Bijna honderd mensen kwamen naar het prachtige Paushuize in Utrecht om de volgeboekte lezing bij te wonen. 

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari