19 juni: Debat 'Samenleven met ziel'

Banner Samenleven met ziel bijeenkomstdinsdag 19 mei 2015 14:09

Wat is de ziel van onze samenleving? Is dat onze vrijheid of is er meer dan vrijheid dat ons bindt? En wat is de rol van religie? Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie brengt het liberalisme, christendom en de islam in gesprek over deze vragen. Debatteer mee met Mostafa Hilali, Nausicaa Marbe en Gert-Jan Segers op vrijdag 19 juni in Utrecht.

Terroristische aanvallen dagen de democratie uit, wereldwijd. Ze doen ons stilstaan bij de vraag: wat is de kracht, de ziel van onze democratische samenleving? Na 'Parijs' gingen velen de straat op om te demonstreren voor onze vrijheid. Is het vrijheid, of is er meer dan vrijheid dat ons bindt? Ook staat de rol van religie momenteel flink ter discussie. Volgens onderzoek zien de meeste Nederlanders in religie meer kwaad dan goed. Klopt dit beeld? Heeft onze samenleving niet een ‘joods-christelijk’ hart? En kan religie in deze tijd nog een verbindende kracht zijn? 

Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie brengt het liberalisme, christendom en de islam in gesprek over deze vragen. Op vrijdagmiddag 19 juni zullen Mostafa Hilali, Nausicaa Marbe en Gert-Jan Segers in het Utrechtse Catharijneconvent een column uitspreken en vervolgens in debat gaan met elkaar en het publiek. Meld u aan en debatteer mee!

Programma
14.30 Inloop
15.00 Debat (ingeleid door columns Mostafa Hilali, Nausicaa Marbe, Gert-Jan Segers)
17.00 Borrel

Datum: vrijdagmiddag 19 juni 2015, 15.00 – 17.00
Locatie: Catharijneconvent (auditorium), Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht
Entree: gratis (beperkt aantal plaatsen, aanmelding verplicht)
Sprekers: Mostafa Hilali, Nausicaa Marbe, Gert-Jan Segers

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari