8 juli: Politiek Café Basisinkomen

Basisinkomen banner 3vrijdag 05 juni 2015 14:30

Er wordt deze dagen veel gediscussieerd over de zin of onzin van een 'basisinkomen'. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? En wat de onderliggende waarden? Deze vragen staan centraal in een politiek café van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie op 8 juli in Den Haag.

Met een basisinkomen krijgt iedere burger een vast maandinkomen gegarandeerd, zonder verplichting tot werk. Zou zo'n basisinkomen leiden tot minder bureaucratie? Is het solidair? Activeert het burgers of juist niet? En vanuit welke onderliggende politieke waarden zijn we voor of tegen een basisinkomen? Deze vragen staan centraal in een politiek café van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, op 8 juli in Den Haag.

We voeren het gesprek met twee deskundigen: pleitbezorger van het basisinkomen Rutger Bregman en Tweede Kamerlid Carola Schouten. Het gesprek wordt geleid door Teunis Brand, econoom aan het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. U bent van harte uitgenodigd om het gesprek met ons aan te gaan.

Aanmelden

15.30 inloop
16.00 politiek café
17.30 einde

Datum: woensdag 8 juli
Locatie: Café-Restaurant Schlemmer, Bogenzaal (1e etage), Lange Houtstraat 17, Den Haag
Entree: gratis, nog 20 plekken beschikbaar
Sprekers: Rutger Bregman, Carola Schouten

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari