Solliciteer voor Fellows 2016!

fellowsvisual16-10-2015 13:26 16-10-2015 13:26

In januari begint er weer een nieuw Fellows-programma. Het programma is bedoeld voor jonge talenten die kennis willen maken met grote denkers en ideeën uit de christelijk-sociale traditie. Sollicitaties voor het programma kunnen tot 1 december worden ingestuurd.

De ChristenUnie kent een rijke ideeënhistorie. Onze politiek is gebaseerd op de Bijbel en op een lange traditie van christelijke denkers. In het Fellows-programma maken jongeren intensief kennis met deze denkers, een verdiepende ervaring die je met je meedraagt in je werk en maatschappelijk leven.

Jaarlijks solliciteren tientallen jongeren voor een plek in het Fellows-programma. Iedere ronde worden ongeveer twaalf van hen uitgenodigd om daadwerkelijk Fellow van het WI te worden. Deze fellows komen een jaar lang maandelijks bij elkaar om te spreken over christelijk-sociale politiek. Tijdens de cursusavonden staat steeds een bepaald onderwerp uit de christelijk-sociale politiek centraal, waarover wordt gesproken onder leiding van deskundigen uit de politiek of uit de wetenschap. Elke deelnemer schrijft bovendien een essay, waarvan de beste wordt geplaatst in DenkWijzer. De cursus wordt geleid door bestuurskundige en filosoof Robert van Putten.


Solliciteren
Ben jij tussen de 20 en 30 jaar, en wil je proeven van de christelijke politiek? Of ben je al politiek actief en wil je je kennis van de christelijk-sociale traditie verdiepen? Stuur dan voor 1 december je cv en een korte motivatie naar wi@christenunie.nl. Ken je iemand die misschien zou willen deelnemen aan het programma? Verwijs hen dan wi.christenunie.nl/fellows naar voor meer informatie over onder meer programma, data en kosten.

Lees meer

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari