19 februari: symposium 'Toekomst voor christelijke politiek'

Wat is wijsheid no text05-02-2016 15:44 05-02-2016 15:44

Christelijke partijen kunnen wel afgeschaft worden. In een seculier politiek klimaat als het onze is christelijke politiek niet meer nodig. Of… toch wel? Op 19 februari houdt het Wetenschappelijk Instituut een symposium over het thema 'Toekomst voor christelijke politiek'. Tijdens dit symposium presenteert het WI bovendien het nieuwe boek 'Wat is wijsheid?', geschreven door Rob Nijhoff.

In Wat is wijsheid? Toekomst voor christelijke politiek beschrijft Nijhoff de rol van  christenen in de Nederlandse politiek en samenleving. Hoe politici optreden, houdt verband met hun identiteit en levensovertuiging; dat geldt voor christelijke politici evenzeer als voor hun niet-christelijke collega’s. 
Maar de invloed van het christelijke geloof op de politiek is veel breder dan dat. Nijhoff laat zien hoe het evangelie Europa door de geschiedenis heen heeft verrijkt met een bron van politieke wijsheid. 

Maar wat betekent dat voor de waarde van christelijke politiek vandaag? Waarom zouden mensen op een christelijke partij stemmen? En heeft christelijke politiek, in de huidige vorm, toekomst?

Symposium
Wat is wijsheid? wordt gepresenteerd tijdens het symposium 'Toekomst voor christelijke politiek' op vrijdagmiddag 19 februari, in het centrum van Amersfoort. Sprekers zijn ds. Paul Visser, socioloog prof. dr. Jan Hoogland, Tweede Kamer-fractievoorzitter Gert-Jan Segers en auteur dr. ir. Rob Nijhoff. 

Van harte welkom!


Meer informatie en aanmelden


« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari