Martine Vonk nieuwe hoofdredacteur DenkWijzer

Martine Vonk portrtet vierkant

Foto: Gert-Jan van der Tuuk

15-03-2016 11:00 15-03-2016 11:00

Dr. Martine Vonk is gisteravond door het curatorium van het WI benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van DenkWijzer. Voorzitter Jan van der Stoep: 'Martine is wetenschappelijk goed onderlegd. Ze is politiek betrokken en kent de ChristenUnie tot in de haarvaten. Ik verwacht veel van haar als nieuwe hoofdredacteur.'

In december 2015 trad oud-hoofdredacteur Eppo Bruins aan als Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Daardoor moest hij zijn redactiefunctie naast zich neerleggen.
Het curatorium van het WI heeft dr. Martine Vonk gisteravond benoemd tot zijn opvolger.  In februari startte ook een nieuwe eindredacteur voor DenkWijzer, Mirjam Kosten, MA.

Vonk begint haar functie in een tijd waarin DenkWijzer een vernieuwing ondergaat. Zij zal daar, in haar nieuwe functie, een belangrijke bijdrage aan leveren. Ze kijkt er naar uit samen met de overige redactieleden een uitgave neer te zetten die het denken over christelijke politiek stimuleert en verdiept. "Denkwijzer is een mooi blad met scherpe en goed onderbouwde artikelen. We laten verschillende kanten van een verhaal zien om tot goede afwegingen te kunnen komen. Ik zal de komende tijd met plezier mijn bijdrage hieraan leveren."

Naast haar werk voor DenkWijzer is Vonk lector Ethiek en Technologie bij Saxion in Deventer/Enschede, waar zij de impact van technologie op mens en samenleving onderzoekt. Ook is ze lid van het curatorium van het Wetenschappelijk Instituut.

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari