Debat: Toekomst voor de Euro; alternatieven voor een economische superstaat

Euro_coins_and_banknotes dienstbare economie20-05-2016 17:02 20-05-2016 17:02

Zijn er alternatieven voor een economische superstaat? Op 10 juni organiseren de Europese fracties van ChristenUnie en SGP en de Christian Political Foundation for Europe een debat over de toekomst van de Eurozone.

Waar moet het naartoe met de eurozone? De situatie van de Grieken is verre van opgelost; Spanje, Portugal, Frankrijk en andere landen laten hun tekorten oplopen; zuid-Europese banken kampen met grote hoeveelheden oninbare leningen en de ECB probeert wanhopig de inflatie te laten stijgen. Intussen wordt er in Europa hardop nagedacht over een Europees ministerie van financiën, collectieve schulden en een centraal economisch beleid. Is dit de enige kant die de eurozone op kan? Is een economische superstaat de oplossing?

Deze vragen zijn blijvend actueel, en in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van 2017 van bijzonder belang. Peter van Dalen (Eurofractie ChristenUnie – SGP) en de Christian Political Foundation for Europe gaan de uitdaging aan en zoeken naar alternatieven. Op 10 juni organiseren zij een debat met politici, experts en geïnteresseerden over de toekomst van de eurozone.

Denk mee, discussieer mee! Wees welkom!

Toegang: gratis
Meer informatie en aanmelden via peter.vandalen-office@ep.europa.eu.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Flyer Debat 'Toekomst voor de euro'2,8 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari