Het zijn bijzondere weken voor de ChristenUnie. Afscheid nemen van Gert-Jan, een warm welkom voor Nico en Simone als Tweede en Eerste Kamerlid, deze week met heel veel leden Aan Tafel in de Tweede Kamer en nu bijna de Open Dag op 11 februari.

Het huis dat nooit af is

Het huis dat nooit af is

##mailingaanhefvoornaam##,

Het zijn bijzondere weken voor de ChristenUnie. Afscheid nemen van Gert-Jan, een warm welkom voor Nico en Simone als Tweede en Eerste Kamerlid, deze week met heel veel leden Aan Tafel in de Tweede Kamer en nu bijna de Open Dag op 11 februari (weet je welkom!). Het is mooi om velen van jullie te ontmoeten, berichtjes te ontvangen en te merken dat we verbonden zijn en de beweging van de ChristenUnie op zoveel plekken samen vormen.

Ondertussen leven we in woelige tijden, met een oorlog aan de grens van ons continent, gestegen prijzen in de supermarkt en met zorg over het klimaat. Juist dat brengt ons terug bij de kern van christelijk-sociale politiek: Vrede zoeken en Recht doen.

Ik moest denken aan het beeld dat paus Franciscus gebruikt voor de aarde: het is het huis dat we gekregen hebben en dat we ook weer doorgeven. Het is onze gezamenlijke opdracht om goed voor dat huis te zorgen en dat is ook wat ons verlangen mag zijn. Met elkaar moeten we voor het huis zorgen, mogen we ermee aan de slag. Niet omdat het ooit af zal komen en in de wetenschap dat als je klaar denkt te zijn in één kamer van het huis, je alweer aan de bak kunt in de volgende. En in de hoop dat ons werk en de keuzes die we maken het gewenste effect hebben. Dat is de opdracht die we, ook in de politiek, hebben.

Zo heeft Gert-Jan gewerkt in Den Haag en wat zijn we daar samen dankbaar voor. In de pers en vorige week ook in zijn afscheid in de Tweede Kamer zelf was er terecht veel aandacht voor de verantwoordelijkheid die Gert-Jan altijd heeft gevoeld om keuzes te maken voor een bloeiende samenleving. In zijn afscheidsbrief vroeg hij zich af of Den Haag nog wel het dorp kan zijn, waar we op het dorpsplein met al onze verschillen van mening toch in alle vriendelijkheid met elkaar kunnen blijven omgaan. Dat karakter heeft het Binnenhof lang gehad en zouden we er eigenlijk weer terug willen vinden.

Op het congres van 3 juni gaan we verder afscheid van Gert-Jan nemen; in de tussentijd kunt u hier nog uw boodschap met hem delen.

Inmiddels zijn we weer compleet als fractie en allemaal heel blij Nico Drost te mogen begroeten. Nico komt uit Rhenen, heeft zich als raadslid en campagneleider al op veel plekken in de partij laten zien en is met veel enthousiasme aan de slag. In de afgelopen week ontvingen we elke avond een groep leden aan tafel in Den Haag. Het was een dwarsdoorsnede van de partij, met leden die we door middel van willekeurige selectie uit ons ledenbestand hebben uitgenodigd. Van Abcoude tot Groningen en van Kampen tot Goeree-Overflakkee, heel mooi om zo velen uit de partij in Den Haag te spreken. En ook te horen wat jullie hopen en zien in deze tijd. Het verlangen om er te zijn voor de ander, want God dienen, is mensen dienen. Het verlangen om goed te zorgen voor de schepping.

Samen leven in plaats van ieder voor zich

Genoeg in plaats van meer, meer, meer

Bloeiende buurt, bloeiende natuur

Als onze samenleving - als de hele aarde - inderdaad een huis is, dan is ons werk als christen-politici voortdurend ‘onderhanden werk’ dat nooit af is. En ook Nico, Stieneke, Pieter, Don en ik, ook Piet, Carola en Maarten, we gaan het nooit af krijgen. Maar we kunnen wel proberen goed te zorgen voor ons huis en zo iedere dag het weer een beetje mooier te maken, met de zegen van God.

Dat is een verlangen, maar ook een oproep. Laten we in deze tijd de handschoenen niet úit, maar áán doen. Bij mijn aantreden zei ik het al: ik wil sámen aan de slag, als één #TeamCU. Deze weken merkte ik opnieuw met hoeveel enthousiaste mensen we dat nu al mogen doen.

Het wordt straks weer zondag. Een dag van rust, waarin we even niets hoeven. Dat mogen we ook ontvangen en eerlijk gezegd ben ik er na deze drukke weken ook wel aan toe. In de wetenschap dat we leven in Gods hand. We bidden, we werken, we proberen tot zegen te zijn.

Ik hoop ook u snel te ontmoeten en zo samen verder te trekken!

In verbondenheid,

Portret Mirjam Bikker in cirkel

Mirjam Bikker
Voorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie

 

Inhoud

In deze nieuwsbrief lees je meer over:

  • De Open Dag op 11 februari
  • Simone Kennedy die is beëdigd als Eerste Kamerlid
  • Nico Drost die is beëdigd als Tweede Kamerlid
  • Vacature voor het Landelijk Bestuur
  • Kandidaatstelling Europees Parlement

Kom naar de Open Dag op 11 februari

Ontmoeting en gezelligheid staan op de Open Dag centraal. Krijg een kijkje achter de schermen van de Haagse burelen, maak kennis met onze Tweede Kamerleden en bewindspersonen en geniet van christelijke livemuziek. Bovendien trappen we in de ochtend de campagne feestelijk af, richting de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Na een korte gezamenlijke opstart zijn er diverse workshops, mede georganiseerd door de Eurofractie en het Wetenschappelijk Instituut. Stel je vragen aan onze nieuwe partijleider Mirjam Bikker. Neem plaats op één van de bekende blauwe zetels en leg van achter de interruptiemicrofoon onze Kamerleden het vuur aan de schenen. Of ontdek in een rondleiding de geheimen van het nieuwe Kamergebouw, bijgenaamd de ‘Apenrots’.

Tussen de middag is er een geheel verzorgde lunch, waarna we de dag afsluiten met christelijke livemuziek.

De Open Dag is een dagje uit voor het hele gezin. Voor kinderen vanaf 4 jaar is oppas geregeld. Er is een inhoudelijk programma voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Kom ook en bestel hier je tickets

Simone Kennedy beëdigd als Eerste Kamerlid

Simone Kennedy is het nieuwe Eerste Kamerlid van de ChristenUnie. Zij werd op dinsdag 17 januari beëdigd en neemt daarmee de vierde Kamerzetel van de ChristenUnie in. Deze zetel werd tot voor kort ingenomen door Peter Ester, die recent is overleden.

Lees verder

Nico Drost beëdigd als Tweede Kamerlid

Nico Drost is het nieuwe Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Hij is woensdag beëdigd en neemt de vrijgekomen zetel van oud-fractievoorzitter Gert-Jan Segers in, die eerder deze week de Kamer verliet.

Lees verder

Vacature voor het Landelijk Bestuur

Vanwege het regulier aftreden van één van de leden van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie zoeken wij een nieuw lid van het Landelijk Bestuur

Is het bestuurslidmaatschap misschien iets voor u? Bent u de persoon die op eigentijdse wijze samen met de andere bestuursleden leiding wil en kan geven aan de strategische koersbepaling van de partij voor de komende jaren?

Als bestuurslid van de ChristenUnie bevindt u zich in het hart van de christelijke politiek en levert u een bijdrage aan het versterken van de christelijke beweging in Nederland. In deze uitdagende functie legt u de verbinding tussen politiek en samenleving. U geeft uw geloof betekenis door het versterken van een krachtig christelijk geluid in deze maatschappij en door het verbinden van christenen die zich willen inzetten voor een sterke samenleving.

De werving voor deze vacature gaat via diverse kanalen en alle leden van de ChristenUnie kunnen solliciteren.

Bekijk hier de hele vacature

Kandidaatstelling Europees Parlement

In mei 2024 zullen de verkiezingen voor het Europees Parlement worden gehouden. Alle inwoners gaan dan weer naar de stembus om mensen te kiezen die namens ons allen mogen spreken en stemmen in het Europarlement. Deze volksvertegenwoordigers hebben een bijzondere en belangrijke opdracht, en de ChristenUnie is daarom op zoek naar de best mogelijke kandidaten voor op de kandidatenlijst. Bent u het aanstaande Parlementslid dat wij zoeken?

Voor uw kiezers bent u het Europese gezicht van de ChristenUnie. U deelt en vertaalt met veel plezier uw ervaringen en de ontwikkelingen binnen Europa met de ChristenUnie achterban en realiseert daardoor politieke steun. Samen met betrokken en gedreven collega’s bent u verantwoordelijk voor het opstellen, formuleren en uitdragen van christelijk-sociaal beleid voor Europese vraagstukken en het verwoorden en uitdragen van de standpunten conform het verkiezingsprogramma.

De werving voor deze vacature gaat via diverse kanalen en alle leden van de ChristenUnie kunnen solliciteren.

Bekijk hier de hele vacature