Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Voorwoord

Beste vrienden,

Het is zo aan het eind van de maand weer tijd voor een email update. De campagne komt zo langzamerhand op stoom in een wereld waarin van alles gebeurt. Al nadenkend daarover moest ik denken aan Bonhoeffer. Hij leefde in een tijd die zonder twijfel veel grotere uitdagingen kende als onze maatschappelijke uitdagingen. En in die turbulente omstandigheden hield hij zich vast aan drie dingen:

  1. Bidden
  2. Het goede doen
  3. Wachten op God

Zo benader ik ook onze campagne. Daarin organiseren we regelmatig met groepen mensen tijd voor gebed. Het is en blijft onze bron. En we proberen het goede te doen. Vandaag op een hele bijzondere manier. We starten het initiatief 'Waardig Ouder Worden' dat ik samen met Jan Slagter van Omroep Max en Manon Vanderkaa (KBO-PCOB) ben gestart. Daarover straks meer.

Ik geloof dat dit het goede doen is voor ons land nu. Ik hoop dat u meedoet in het doen van het goede, het brengen van hoop. En dan wachten we - net als Bonhoeffer - maar rustig op wat dat initiatief en wat onze campagne gaat opleveren. Samen kunnen we er iets heel waardevols van maken! Doet u mee?

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Segers
ChristenUnie-lijsttrekker

Brede coalitie komt met manifest ‘Waardig ouder worden’

Politieke partijen, maatschappelijke organisaties en bekende Nederlanders scharen zich achter plan voor welzijn alle ouderen

In een breed gedragen manifest pleiten ChristenUnie, SP en CDA, ouderenorganisatie KBO-PCOB, Omroep MAX, maatschappelijke organisaties en een groot aantal bekende Nederlanders voor een aantal actiepunten waardoor het welzijn en kwaliteit van leven van ouderen weer kan toenemen.

In het manifest pleiten deze partners onder meer voor een minister voor ouderenbeleid, een actieprogramma voor de herwaardering van ouderdom, meer ondersteuning voor mantelzorg en vrijwilligerswerk en huisbezoeken om eenzaamheid tegen te gaan. Vanaf vandaag kan iedereen via www.waardigouderworden.nl het manifest ondertekenen.

> Lees meer over het manifest 'Waardig ouder worden'

Terugblik Open Dag - foto's & video

Onze campagne-aftrap was deze keer in het politieke hart van Nederland: de Tweede Kamer in Den Haag. Meer dan 700 gasten waren 21 januari aanwezig op de Open Dag voor een feestelijke start van de campagne. 

> Bekijk hier de Foto's & Video van de Open Dag 2017

Geef zeggenschap over álle scholen aan de ouders

Gert-Jan Segers: "Wat mij betreft komt er in ons land niet minder onderwijsvrijheid, maar juist meer. Wat mij betreft kunnen we alle scholen teruggeven aan de ouders, aan de leraren, aan de samenleving. De ChristenUnie wil ál het onderwijs 'bijzonder' maken. Openbare scholen krijgen dan dezelfde vrijheid als bijzonder onderwijs en komen dan dus ook onder zeggenschap van de ouders te vallen."

Lees verder

Ruime Kamermeerderheid voor verbod op tonen tabaksproducten in winkels

Een ruime Kamermeerderheid steunt het voorstel van PvdA en ChristenUnie om tabaksproducten voortaan niet meer te tonen in onder meer supermarkten, drogisterijen en kiosken op stations. Door een amendement van beide partijen op de Tabaks- en rookwarenwet worden tabaksproducten in winkels uit het zicht ontnomen.

Lees verder

ChristenUnie lanceert verkiezingsprogramma in braille, Nederlandse gebarentaal en eenvoudig Nederlands

De ChristenUnie presenteerde tijdens de aftrap van haar campagne in Den Haag verkiezingsprogramma’s in braille, Nederlandse gebarentaal en eenvoudig Nederlands. De partij stelde het verkiezingsprogramma in november vast, waarin het onder meer voorstelt de Nederlandse gebarentaal in de grondwet vast te leggen als erkende taal.

Bekijk het verkiezingsprogramma

Heb de vrijheid en de naaste lief (opiniestuk ND van Gert-Jan Segers)

Hoe verhouden we ons tot de islam en tot moslims? Vier uitgangspunten, die soms om de voorrang kunnen strijden.

Gert-Jan Segers: "Politiek en kerkelijk is het meer dan ooit de vraag hoe we ons verhouden tot moslims en tot hun islam. Ik heb zelf de islam uitgebreid leren kennen in Egypte en veel gesprekken gevoerd met moslims hier in Nederland. Wellicht dat mijn persoonlijke bevindingen anderen kunnen helpen. Ik heb er vier."

Lees de vier punten van Gert-Jan Segers

Joke Buis: 'Geef geloof een stem'

Het was mooi om het optreden van Joke Buis mee te maken tijdens onze Open Dag. Ze vond het zelf ook leuk, en moedigt in deze video iedereen aan om geloof een stem te geven!

Tip: Voor wie nog meer van Joke wil horen, binnenkort geeft ze door het land heen een hele serie concerten.

> Meer info over de concerten

Vacature: Hoofd Algemene Zaken

Het partijbureau van de ChristenUnie is de werkorganisatie van de landelijke partij. De medewerkers ondersteunen en verbinden de partij, haar geledingen en leden bij het realiseren van partijdoelstellingen op het gebied van politiek en bestuur. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van het Landelijk Bestuur. Het partijbureau heeft drie afdelingen: Communicatie, Opleiding & Advies en Algemene Zaken.

We zoeken op korte termijn een

Hoofd Algemene Zaken

Het betreft een fulltime functie met als standplaats Amersfoort. De afdeling Algemene Zaken houdt zich bezig met financiële administratie, ledenadministratie bestuurlijk/juridische ondersteuning en facilitaire dienstverlening. Het afdelingshoofd geeft leiding aan acht mensen.

> Lees meer over de vacature
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts