Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Hoe wij ons hebben ingezet voor tienermoeders en ouderen

November was voor ons een maand vol actie.

Het begon met de 'Week van het Leven', waarin we een speciale TV-spot hebben uitgezonden over tienermoeder Sanne en samen met de VBOK het Tienermoederfonds zijn gestart. Inmiddels hebben we samen met u al veel geld mogen ophalen voor dit bijzonder goede doel. Waarvoor dank!

Ook besloten we niet stil te zitten na de heftige discussies over 'voltooid leven'. Wij vinden dat we ons samen moeten inzetten om ouderen een volwaardig leven te geven in plaats van een voltooid leven. Dus hebben we met Jan Slagter (omroep MAX) en de ouderenbonden KBO-PCOB een eerste aanzet gedaan om hier concreet voor op te komen. Dit 'zilveren stembusakkoord' zou wat mij betreft een breed gedragen beweging moeten worden zodat ouderen liefdevolle zorg krijgen, zich gezien voelen en naar vermogen mee kunnen doen.

Deze drukke maand werd afgelopen zaterdag afgesloten met een feestelijk Verkiezingscongres. Met muziek van Matthijn Buwalda en Kinga Bán, een overdenking van Jurjen ten Brinke en ruim 650 bezoekers was het een warm bad dat ons de energie geeft om het jaar knallend af te sluiten. En daarna door, op naar de verkiezingen op 15 maart.

Hartelijke groet,

Gert-Jan Segers
Fractievoorzitter ChristenUnie Tweede Kamerfractie

P.S. Komt u ook langs op de Open Dag van 21 januari in Den Haag? Ik ontmoet u daar graag!

 
 

Terugblik op een feestelijk en drukbezocht verkiezingscongres

 
       
 
 

Bekijk hier de foto's

 

Kijk hier de video's terugwaaronder een uniek duo-optreden van Matthijn Buwalda & Kinga Bán.

 

Lees of bekijk hier de speech van Gert-Jan Segers

 
 
 

Tienermoederfonds

De VBOK en de ChristenUnie zijn gestart met het inzamelen van geld voor de ondersteuning van tienermoeders.
Jonge, onbedoeld zwangere vrouwen krijgen vaak te maken met problemen rond financiën, huisvesting en het ontbreken van een goed sociaal netwerk. Dat leidt tot jonge moeders die financieel in de knel komen, maar bijvoorbeeld ook niet zelden tot het afbreken van de zwangerschap.

➡ Lees meer en help mee!

Zilveren stembusakkoord

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, omroepbaas Jan Slagter en ouderenbond KBO-PCOB deden een eerste aanzet voor een maatschappelijk en politiek breed gedragen ‘zilveren stembusakkoord’.

Daarin staan voorstellen om te voorkomen dat mensen hun leven als voltooid gaan ervaren. In dagblad Trouw deden zij een brede oproep om mee te denken over thema’s als eenzaamheid, waardering van ouderdom, zorg en zingeving.

➡ Lees hier de voorstellen

Open Dag (Campagne-editie): Kom bij ons op bezoek in de Tweede Kamer!

Op zaterdag 21 januari houdt de ChristenUnie een Open Dag in de Tweede Kamer. De Open Dag is dit jaar een campagne-editie, die helemaal in het teken staat van de komende Tweede Kamerverkiezingen.

U kunt in gesprek met Kamerleden, meedoen met een vragenuur in de grote zaal, workshops over campagnevoeren volgen of een College Tour bijwonen. In de middag geven we het startschot voor de campagne. 

U kunt zich nu al opgeven voor de Open Dag, campagne-editie, via de volgende link: www.christenunie.nl/opendag. Voor studenten, tieners en kinderen is er een apart programma, dat u ontvangt na inschrijving. Speciaal voor docenten is er een apart programma, daarvoor opgeven kan via: www.christenunie.nl/opendagonderwijs. De dag duurt van 10.30 uur tot 15.30 uur. Vol is vol!

➡ Meer info en aanmelden

Trots op bijzonder onderwijs

Bijzonder onderwijs is iets unieks. Het zorgt ervoor dat alle kinderen naar een school kunnen die past bij de levensovertuiging en onderwijsvisie van de ouders. 
Begin november lanceerde de ChristenUnie de actie #mijnschoolisbijzonder. We verzamelen hiermee bijzondere verhalen van bijzondere scholen. Juffen, meesters, schoolleiders, leerlingen en ouders kunnen ons in één zin of in een kort verhaal vertellen waarom hún school zo bijzonder is. De mooiste verhalen zullen we in dat bijzondere jaar 2017 gaan bundelen. 

Doe mee en vertel waarom jouw school bijzonder is

ChristenUnie wil dat Nederland hulp biedt aan Israël bij bestrijding bosbranden

De ChristenUnie roept minister Koenders op om Nederlandse hulp aan Israël te bieden bij het blussen van de megabosbranden die daar nu tekeer gaan. Op verschillende plaatsen door het hele land woeden nu grote branden, die de gezondheid en levens van Israëliërs in gevaar brengen.

Lees verder

Kamermeerderheid wil effectievere bestrijding webcamseks met kinderen

Op initiatief van de Evangelische Omroep (EO) en de ChristenUnie is in de Tweede Kamer onlangs de documentaire ‘Grenzeloos Misbruikt’ vertoont.

De documentaire laat op schokkende wijze zien hoe kinderen voor een webcam misbruikt worden door daders die zich veelal in Europa bevinden. Hier zouden ook Nederlanders bij betrokken zijn. Een Kamermeerderheid wil nu, op initiatief van de ChristenUnie, dat het makkelijker wordt om deze daders op te sporen.

Lees verder

60 miljoen extra voor noodhulp

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een motie van de ChristenUnie om het budget van de Dutch Relief Alliance (DRA) met 60 miljoen te verhogen. In 2017 is het budget van de alliantie van Nederlandse hulporganisaties uitgeput.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “De nood in de opvangkampen in en rondom Syrië en Irak is enorm. Ik krijg signalen van organisaties als ZOA en World Vision dat er grote tekorten zijn aan voedsel, medische hulp en onderwijs. Ik ben blij dat Nederlandse organisaties ook in 2017 in staat worden gesteld om de meest kwetsbare vluchtelingen te kunnen bereiken, die niet door internationale VN-organisaties worden bereikt. Denk aan Yezidi’s en christenen op de Ninevé-vlakte.”

Lees verder
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts