Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken  

Nieuwsbrief Gert-Jan Segers

Dank voor uw stem!

Wat een intensieve maar mooie periode hebben we achter de rug. Maandenlang hebben we in het hele land campagne gevoerd. Toen ik donderdagmorgen na een korte nacht wakker werd was ik ontzettend dankbaar. Want het vertrouwen in de ChristenUnie is weer gegroeid.

De verkiezingen in 2014 waren onze beste tot nu toe, en dus is het geweldig dat we stabiel zijn gebleven en in totaal stemmenaantal zelfs iets zijn gegroeid!

Dat wil niet zeggen dat we óveral hebben gewonnen – er zijn ook gemeenten waar we – zelfs met stemmenwinst – net een zetel zijn verloren of net geen zetel hebben gehaald, wat een teleurstelling is.
Maar onze betrokkenheid blijft – ook daar!

En over het hele land gezien, gróeit die betrokkenheid. We zijn de grootste gebleven in onder andere Zwolle en Oldebroek. Daarnaast verrassend de grootste geworden in onder andere Assen, Stadskanaal, Urk en Renswoude. En wat dacht u van de twee prachtige zetels in Utrecht. Een eerste analyse van de uitslag vindt u op onze site

Vandaag kwam ook het prachtige nieuws uit Amsterdam: de ChristenUnie haalt daar voor het eerst een zetel! Zo bijzonder om te zien dat onze partij overal groeit: van de zogenaamde 'Biblebelt' tot de 'Bijlmerbelt'.

Ik wil u daarom bedanken voor uw stem op en vertrouwen in de ChristenUnie. Ook wil ik alle lokale mensen bedanken. Tijdens mijn bezoeken proefde ik jullie gedrevenheid en het grote hart voor jullie gemeente. Jullie hebben je de afgelopen tijd bijzonder hard ingezet.

Tot slot grote dank aan God. Het is mijn gebed dat dit mooie resultaat mag doorwerken zodat wij in onze gemeentes waardevol kunnen zijn door het vertrouwen dat we van de kiezers hebben gekregen.

Hartelijke groet,


Gert-Jan Segers
Fractievoorzitter ChristenUnie Tweede Kamerfractie

 

Eerste analyse verkiezingsuitslag

In 2014 behaalde de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen haar beste resultaat ooit. De groei die de partij toen doormaakte, heeft ze door de inzet van alle lokale ChristenUnie-raadsleden en -vrijwilligers in 2018 kunnen evenaren.

In absolute aantallen zijn er duizenden stemmen bijgekomen. Door de hoge opkomst betekent dat dat de ChristenUnie procentueel het record van 2014 heeft geëvenaard.

Terwijl de allerlaatste cijfers nog binnendruppelen vindt u hier een eerste analyse van de uitslag. De exacte cijfers kunnen dus nog veranderen, maar dit geeft een goede indruk van het behaalde resultaat. 

Lees verder

Steun de ChristenUnie: Word lid

Bedankt voor uw stem! Uw stem voor de ChristenUnie is van belang. Met uw stem helpt u ons vandaag. Maar door lid te worden helpt u ons ook morgen.

Zonder leden kan de ChristenUnie niet bestaan. Onze leden maken het mogelijk dat onze politici ondersteuning krijgen in hun werk, dat we een nieuwe generatie van politici kunnen opleiden en dat we hoopvolle en herkenbare campagnes kunnen voeren. En wist u dat de ChristenUnie extra subsidie ontvangt voor elk nieuw lid?

Wilt u de ChristenUnie blijvend steunen?
Word dan nu lid!

Nu voor slechts 20 euro tot eind 2018

Meer informatie