Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief juni 2016

100 scholen blijven open door inspanningen ChristenUnie

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins heeft staatssecretaris Dekker na een indringend gesprek ervan overtuigd om zo'n 100 basisscholen te behoeden voor sluiting.

Dekker wil het begrip 'richting' van het onderwijs uit de wet halen en de daarbij behorende bescherming van de laatste school van de richting. Dat zou voor ongeveer 100 veelal kleinere scholen in het bijzonder onderwijs betekenen dat zij de komende jaren moesten sluiten - voor christelijke scholen, maar ook voor de enige orthodox-joodse school in Nederland en scholen met een bepaalde onderwijsvisie. Dat was voor de ChristenUnie onacceptabel. 

> Lees verder

Reactie ChristenUnie op de 'Brexit'

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers: ,,Dit is een hele sombere dag. Nederland verliest een medestander binnen de EU. De EU verliest een sterk land dat altijd heilzaam tegenwicht bood tegen Brusselse overmoed.

De Brexit laat vooral zien dat de EU burgers van zich heeft vervreemd en zo niet verder kan. De Unie maakt zich vaak te groot bij kleine dingen en faalt te vaak bij grote vragen. Dit sombere moment moet ook het moment zijn van een andere Unie.''

'Uiterst kritisch over kabinetsvoorstel om de abortuspil op recept beschikbaar te stellen'

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: "Het gaat hier veelal om kwetsbare jonge meiden. Zij verdienen de beste begeleiding, waaronder keuzegesprekken met organisaties als Siriz. Moet een jonge vrouw in een 10 minuten gesprek met haar huisarts over de toekomst van haar kind en zichzelf beslissen? Onmogelijk." 

Lees de rest van de reactie

Reünie 15 jaar ChristenUnie

In juni organiseerde de ChristenUnie een gezellige reünie van oud-politici & medwerkers van de ChristenUnie, GPV en RPF. Bekijk hier een mooie video van de middag, inclusief reacties van André Rouvoet, Esmé Wiegman, Tineke Huizinga, Egbert Schuurman en Gert Schutte.

(En klik hier voor de foto's)

▻ Bekijken

Nieuwe TV-spot

Dit is het derde deel in de serie 'Hoopvol Realisme' - waarin we samen met Gert-Jan Segers langs hoopvolle plekken in Nederland gaan. Deze keer een bijzondere christelijke basisschool in Den Haag. 

▻ Bekijken

GroenGelovig: Meer aandacht voor duurzaamheid

In de mooie Jacobikerk in Utrecht organiseerde de ChristenUnie samen met haar partners GroenGelovig. Tijdens GroenGelovig komen christenen in beweging voor de zorg voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping.

Dertien organisaties ondertekenden de Groene Belofte.

Bekijk hier de foto's van de bijeenkomst.

'Leenstelsel dupeert student en veroorzaakt kansenongelijkheid'

Dit collegejaar is het leenstelsel van start gegaan. En dat gaat deze generatie studenten merken: ze moeten zich fors in de schulden steken. Sommige studenten zien kans om meer te gaan werken of hun ouders een extra financiële bijdrage vragen. Maar die luxe heeft niet iedere student. Dat was de insteek van ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins aan het debat over de effecten van het leenstelsel.

Lees hier de bijdrage van Eppo Bruins.

 
 

Meer nieuws

 
       
 
 

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins wil dat politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s niet alleen op economische gevolgen, maar ook op gevolgen voor het klimaat, sociale verhoudingen en veiligheid laten bekijken.

> Lees verder

 

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Nederland en de Europese Unie de Palestijnse Autoriteit financieel korten zolang zij salarisbetalingen aan Palestijnse terroristen faciliteert.

> Lees verder

 

De ChristenUnie dringt er bij het kabinet op aan om in internationaal verband in te zetten op een beschermings- en opbouwmissie van bevrijde gebieden in Noord-Irak. Door het creëren van deze veilige zones kunnen vluchtelingen terug in plaats van dat zij moeten doorreizen naar Europa. 

> Lees verder

 
 
 

Save the date: 11 & 12 november The Justice Conference

The Justice Conference komt op 11 en 12 november naar Nederland! Tijdens deze conferentie spreken internationale en Nederlandse sprekers als Shane Claiborne, Gert-Jan Segers en Ruth Padilla over opstaan tegen onrecht. We willen nieuwe ideeën op doen, elkaar inspireren met hoopvolle voorbeelden en meebouwen aan een brede beweging die strijdt tegen onrecht. 

Bekijk hier een mooie promovideo

Het event wordt georganiseerd door Tear, met als partners de ChristenUnie, IJM, de CHE en Micha Nederland.

Bestel je kaartje alvast op justiceconference.tear.nl/christenunie

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts