Ben jij erbij?

Beste ChristenUnie-vrienden,

Vorig weekend was ik op Opwekking, zoals ook andere ChristenUnie-Kamerleden en -bewindspersonen er één of meerdere dagen waren. En ik heb echt m’n hart eraan opgehaald. Het was zo goed om met zoveel verschillende christenen samen te zijn, elkaar te spreken, samen te zingen, Pinksteren te vieren en onze eenheid in Christus te ervaren.

‘Fijn dat het weer kan’ was het afgelopen weekend misschien wel de meest gebruikte zin die ik langs hoorde komen. Te lang zagen en spraken we elkaar niet, of hooguit via het scherm. Na twee jaar ‘afstand houden’ is het heel, héél fijn ‘dat het weer kan’; dat we elkaar weer kunnen opzoeken, een hand kunnen geven, elkaar in de ogen en in het hart laten kijken.

Ook als vrienden van en betrokkenen bij de partij is het goed om elkaar weer écht te ontmoeten. Er is politiek en maatschappelijk veel gebeurd en er is genoeg om te bespreken; denk aan de afgelopen coronatijd, aan alles rondom stikstof, aan hoe de koopkracht van heel veel mensen onder druk staat. Ik wil jullie ontmoeten, wil jullie spreken, wil jullie horen. Nu het weer kan. En dat gaan we dus ook doen - en wel binnenkort - en als het even mee zit ook bij jou in de buurt.

Met de zogeheten ‘Zomertour’ komen we naar je toe deze zomer; met Kamerleden bewindspersonen en een hele hoop bijzondere gasten - iedere keer op een andere plek in het land. Met Carola, Henk, Maarten, Mirjam, Don, Pieter en Stieneke, maar ook met Beatrice de Graaf, Bert Konterman, Gor Khatchikyan en Reinier van den Berg. Met goede muziek van LEV, InSalvation en Burgeon. En ik zou het echt mooi vinden als jij er ook bij bent!

De eerste serie avonden staat al gepland:

  • Vrijdagavond 17 juni in Renswoude
  • Vrijdagavond 24 juni in Apeldoorn
  • Vrijdagavond 1 juli in Nagele (Noordoostpolder)
  • Vrijdagavond 8 juli in de buurt van Drachten

Elke avond staat de ontmoeting centraal, onder het genot van goede livemuziek, een hapje en een drankje. Het wordt gezellig en informeel en waar het over gaat, kun jij mede bepalen. Het publiek bepaalt namelijk ter plekke waar het deze avond over gaat. Dus kom naar deze avond met al je vragen en opmerkingen!

Tickets voor de zomertour zijn gratis en kunnen besteld worden via christenunie.nl/zomertour.

Daar staat ook meer informatie over bijvoorbeeld de locatie en onze ‘line-up’ per avond. Maar de belangrijkste vraag is: ben jíj erbij?

Hopelijk tot dan (en neem vooral anderen mee)!

Met een hartelijke groet,

foto gert-jan segers rondje

Gert-Jan Segers
Voorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie

Goed zorgen voor boer en natuur

De vandaag gepresenteerde stikstofplannen laten zien hoe enorm en diepingrijpend de opgave is waar we met elkaar voorstaan. We leven met veel mensen en dieren op te grote voet in een te klein gebied en dat is niet houdbaar. Een boodschap die pijn doet, niet in het minst bij boeren in de Gelderse Vallei en op de andere zandgronden van ons land. Zeker als ik denk aan al die gezinnen en gemeenschappen, die bedrijven die al generaties door het werk doen op de plek die ze zo lief is. Dit zijn geen anonieme aandeelhouders, dit zijn gedreven familiebedrijven die een noodzakelijke maar pijnlijke verandering tegemoetzien in hun boerenbedrijf. 

Lees de hele reactie van Pieter Grinwis

Geen Europees burgerservicenummer

"Nederland moet niet meewerken aan de invoering van een Europees burgerservicenummer. Die oproep heb ik vanmiddag gedaan in een motie die door de Kamer werd gesteund. In de motie vraag ik staatssecretaris Van Huffelen zich bij Europese onderhandelingen in te spannen om zo’n Europees BSN te voorkomen."

Lees het blog van Don Ceder

Het leven is vanaf het prille begin tot aan het einde beschermwaardig

"Het leven is vanaf het prille begin tot aan het einde beschermwaardig. Daar moet wetgeving die gaat over de randen van het leven uitdrukking aan geven. Want elk leven is kostbaar, is een geschenk. Vandaag publiceren VVD en D66 in Trouw hun plannen rondom het verruimen van de embryowetgeving."

Lees de reactie van Mirjam Bikker

Waarom islamkritiek niet hetzelfde is als moslimhaat of racisme

"Kritiek op religies mag hartgrondig zijn en ik weet dat die echt pijn kan doen. Het is de prijs van vrijheid. Maar voor discriminatie, racisme, antisemitisme en haat is in een beschaafd land geen plaats. Heb je naaste even lief als jouw geloof in de waarheid."

Lees de ND-column van Gert-Jan Segers
 

Nieuws

Waar politiek (niet) voor bedoeld is

"Wat staat ons te doen? Bidden. Wachten op God. En het goede doen. En dat doen we. Op hoop van zegen."

Lees de conggresspeech van Gert-Jan Segers

 

Grote keuzes in onzekere tijden

"In een eerlijke samenleving verdelen we ook de lasten eerlijk. De voorjaarsnota is een kans om die keuzes te maken."

Lees het blog 

 

"Ga deze weg niet op, begin er niet aan"

Over de voltooid leven wet: "De overheid moet altijd kwetsbare mensen beschermen. "

Lees de reactie van Mirjam Bikker

 

Stagelopen bij de ChristenUnie

Momenteel zijn er 5 stageplekken beschikbaar bij de ChristenUnie in Amersfoort op het landelijk partijbureau en Den Haag op de Tweede Kamerfractie.

Ken je studenten voor wie dit een mooie stageplek zou kunnen zijn? Deel de vacature en help ze om deze uitgelezen kans te pakken.

Bekijk ze allemaal op www.christenunie.nl/stage