Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken  

Onze nieuwe TV-spot

Beste ChristenUnie-vrienden,

We hebben een bewogen week achter de rug. Vorige week zondag overleed Julia, de jongste dochter van Ida en Paul Blokhuis en zaterdag is ze begraven. Ook op die intens verdrietige momenten willen we er voor elkaar zijn en daarom wil ik u ook vragen om aan Ida, Paul en hun kinderen te denken in uw gebeden. Zodat zij en wij allemaal vasthouden aan onze laatste hoop, waarmee we zaterdag ook eindigden: Jezus is de opstanding en het leven.

Ook onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is een hoopvolle. In onze mooie, nieuwe TV-spot staan namelijk mensen centraal die in hun lokale gemeenschap waardevol zijn en daarmee hun omgeving hoop geven. Want in deze campagne gaat het niet om onze partij of om onze kandidaten, maar om de mensen die ons gegeven zijn om lief te hebben. En Simone, Arie en Marcel maken dat in hun gemeente op een prachtige manier zichtbaar.

Zo gaan we richting 21 maart. Realistisch over de gebrokenheid van dit leven en tegelijk zeer hoopvol over wat we voor elkaar kunnen betekenen. En doe mee waar u kunt, want ook uw inzet kan zo waardevol zijn!

Hartelijke groet,


Gert-Jan Segers
Fractievoorzitter ChristenUnie Tweede Kamerfractie

 

Julia

We zijn verslagen en intens verdrietig door het plotselinge overlijden van Julia Blokhuis. Zij is de jongste dochter van Ida en Paul Blokhuis, onze staatssecretaris van VWS en de (schoon)zus van Sharon & Luc, Thamar en Sarah. Julia is 18 jaar geworden.

U kunt hier een condoleance achterlaten

Ook ik was erbij (column Gert-Jan Segers)

"Vorige week zondag belde Halbe Zijlstra me op. De volgende dag zou er een voor hem beroerde editie van de Volkskrant bezorgd worden. Hij deed zijn verhaal zoals u dat de afgelopen week al vele malen hebt kunnen vernemen, maar ik toen voor het eerst hoorde."

Lees hier de hele column van Gert-Jan Segers

Uitstel Lelystad ‘logisch’ en ‘enige juiste keuze’

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins noemt het uitstel voor opening van vliegveld Lelystad ‘de enige juiste keuze’. “Voor mij is een zorgvuldig proces, het werken aan draagvlak en herstel van vertrouwen steeds véél belangrijker geweest dan april 2019 als openingsdatum,” stelt Bruins opnieuw. “Uitstel is dus logisch.”

Lees verder

ChristenUnie blij met verruiming geboorteverlof

Het kabinet wil dat na de geboorte van een baby de partner van de moeder een week doorbetaald verlof krijgt. Dit maakte minister Koolmees vandaag bekend met de presentatie van de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Naast de week geboorteverlof kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte ook nog vijf weken extra verlof krijgen.

Lees verder

Reactie ChristenUnie Eerste Kamer na aannemen donorwet

Op 13 februari is de donorwet met de kleinst mogelijke meerderheid door de Eerste Kamer aangenomen: 38 stemmen voor en 36 stemmen tegen. De ChristenUnie-fractie is teleurgesteld over deze uitslag en heeft met overtuiging tegen gestemd. 

Lees verder

Armeense genocide: alleen door erkenning kan er verzoening komen

Maar liefst een miljoen tot anderhalf miljoen mensen werden in 1915 en de jaren daarna vermoord door het Ottomaanse Rijk. Met name Armeniërs, maar ook Assyriërs, Arameeërs en Ponto Grieken (1915-1922). Op een systematische en georganiseerde manier. Het zijn onvoorstelbare aantallen waar enorme gruwelijkheden, onbevattelijk leed en diepe ellende achter schuilgaan. Hele gezinnen, hele families, complete dorpen werden weggevoerd en uitgemoord.

Lees verder

Stem voor het 'Beste Raadslid van Nederland'

Omroep WNL is samen met de Volkskrant en campagnebureau BKB op zoek naar het Beste raadslid van Nederland

Op dit moment staan ChristenUnie-raadsleden Gerdien Rots (Zwolle), Willemien Treurniet (Middelburg), Setkin Sies (Rotterdam), Pieter Grinwis (Den Haag), Henrike Nijman (Deventer) in de Top 50. 

Op 7 maart worden uit de 50 genomineerden met de meeste stemmen tien semifinalisten gekozen. De vier raadsleden met de meeste stemmen gaan door naar de finale op 20 maart.  

Stem dus ook voor één van onze raadsleden! Klik hier voor het doorgeven van uw stem.

Save the date: GroenGelovig II

Op 3 juni 2016 vond het evenement GroenGelovig plaats. Meer dan 200 christenen kwamen in beweging voor de zorg voor onze schepping. Het was een prachtige dag, waarop we volop konden denken en spreken over ecologische gerechtigheid. 

Daarom wordt op 15 juni GroenGelovig II georganiseerd. Op deze dag willen we in gesprek gaan over het thema “voedsel”.

Denk mee en laat u inspireren op deze dag. Zet dit evenement daarom alvast in uw agenda!