We bidden er voor ons land, voor provinciale staten, waterschappen en de Eerste Kamer, waar ook de komende jaren belangrijke besluiten genomen gaan worden.

Stem ChristenUnie!

Stem ChristenUnie!

Groepsfoto op campagne in Ede

##mailingaanhefvoornaam##,

De afgelopen weken en dagen sprak ik veel bevlogen mensen met hart voor ons land, hart voor de schepping en hart voor de naaste. Aan tafels in Dordrecht, Ede en op de markt in Lelystad en Nunspeet vertelden velen ook over hun zorgen. Over ons samenleven, de ik-gerichtheid en de harde koppen, financiële zorgen of zorg over de schepping.

Er staat ons veel te doen. En de verkiezingen doen ertoe.

Vandaag word ik stilgezet door het verhaal uit Numeri over de verkenners die er op uit gaan naar het beloofde land. Tien van hen zien de gevaren, de risico’s en de zware tijd die komt. Twee van hen, Jozua en Kaleb, hebben een andere blik. Ook zij zien de uitdagingen en het gevaar, maar ze kiezen voor hoop. Want ze vertrouwen op de HEER.

Niet dat ik me aan hen wil spiegelen - ik weet niet wat ik nog zou durven als ik reuzen in de ogen keek - maar ik denk dat we wel een voorbeeld aan ze mogen nemen. Zij hadden hoop; omdat ze vertrouwden op de HEER.
En op die hoopvolle basis staan we in het leven. De problemen zijn er, maar dat is nimmer een reden om weg te kijken, weg te duiken of het vertrouwen te verliezen.

 • We zijn geroepen om te knokken voor een land waarin we wél omzien naar elkaar, met oog voor het leven in kwetsbaarheid.
 • We zijn geroepen te bouwen aan een land waarin we de schepping koesteren en doorgeven aan volgende generaties.
 • We zijn geroepen recht te doen en vrede te zoeken. Voor stad en platteland, voor jong én oud, voor mensen in de knel en voor een wereld die snakt naar gerechtigheid.

Deze mail stuur ik u kort voordat we in Nederland naar de stembus mogen. Ik ben dankbaar dat we dat in vrijheid mogen doen.

Ik hoop dat de ChristenUnie op uw en jouw stem mag rekenen. Door woensdag te gaan stemmen, dat allereerst. Maar ook door mensen in uw omgeving op te roepen hetzelfde te doen. In Noord-Holland scheelde het vier jaar geleden niks, of we hadden er een belangrijke zetel bijgekregen. Of recenter - bij de gemeenteraadsverkiezingen - werden we in Zwolle juist met 34 stemmen verschil de grootste partij.

Andersom: thuisblijven is een keus die het christelijk geluid in provincie, waterschap en Eerste Kamer dus ook kan verzwakken. Iedere stem telt en we hebben al die stemmen nodig.

Wilt u last-minute nog meehelpen aan onze campagne, deel dan deze video of onze audiotour.

Maar ik vraag niet alleen om uw stem of uw steun. Want, ja, stemmen en zetels: ze zijn belangrijk, maar of de uitslag woensdag nou mee- of tegenvalt, onze missie ziet verder dan de macht van het getal.

We willen zoutend zout zijn, lichtend licht, in een land waar het op sommige plekken echt donker is. Graag nodig ik u uit mee te bidden voor dat land. Want die hoop van verkenners Jozua en Kaleb komt niet door hun eigen moed en kracht. Die vinden ze doordat ze leven met hun en onze God. Dat is de basis!

Daarom organiseren we als partij vanavond een gebedsbijeenkomst. We bidden er voor ons land, voor provinciale staten, waterschappen en de Eerste Kamer, waar ook de komende jaren belangrijke besluiten genomen gaan worden. Een gebed dat de hoop het wint van de vrees. Niet omdat het makkelijk is, maar wel omdat we Hém vertrouwen.

Vanuit die hoop en dat vertrouwen willen we na woensdag onze rol vervullen. Met hart voor mensen, met hoop op een oplossing en de passie om dag aan dag te bouwen aan een land met ruimte voor elkaar.

Vertrouwt u ons uw stem toe?

Een hartelijke groet in verbondenheid,

Portret Mirjam Bikker in cirkel

Mirjam Bikker
Voorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie

 

Inhoud

In deze nieuwsbrief lees je meer over:

 • Mirjam over polarisatie
 • Campagnespot
 • Gebedsbijeenkomst in Almere
 • Social media hoogtepunten van debat

Vóór de natuur, vóór de boeren, tégen polarisatie

Mirjam Bikker om tafel met enkele boeren

Afgelopen zaterdag was ik – het is campagne – op de markt in mijn oude woonplaats Nunspeet. Een gesprek zal me zeker bijblijven. Ik sprak twee kinderen, we zaten samen aan tafel, een jongen en een meisje, beiden van een jaar of 11. Ze zaten samen op school, even verderop in Elspeet.
‘Kan ik later boer worden?’ vroeg de jongen, zoon van een vader die voor zijn werk veel op boerenbedrijven kwam. Hij had aan de keukentafel opgepikt dat dat inderdaad steeds meer een vraag wordt.
‘Zorgen jullie wel goed voor het bos en de dieren in het bos?’ vroeg het meisje, dat zich – zoals zoveel kinderen – begaan toonde met de natuur.

Lees hier de blog van Mirjam

Bekijk de campagnespot: Like & Share

Heb je de campagnespot al gezien?
Je vindt hem hier, dus bekijk en like:

Mocht je de spot zelf willen uploaden en delen, dan kun je het filmpje eerst hier downloaden.

Alvast bedankt!

 

Vanavond gebedsbijeenkomst

Vanavond gaan we met elkaar bidden voor de toekomst van ons land. Dit doen we in een gebedsbijeenkomst die in samenwerking met ChristenUnie Flevoland georganiseerd wordt. Het wordt een bijeenkomst vol gebed, muziek en aanbidding, waarbij ook Don Ceder aanwezig zal zijn. Ook wordt er een meditatie gehouden door Jerry Thuis, tot voor kort voorganger van de evangelische kerk de Pijler in Lelystad. Het gebedsuur start om 20:00 uur en wordt gehouden in de Wegwijzer in Almere.

De gebedsbijeeenkomst is online te volgen via www.christenunie.nl/gebedsbijeenkomst.

 

Mirjam komt op voor Groningers in gesprek met Joost Eerdmans

"Er zitten niet alleen scheuren in hun huizen maar ook in hun hart. Als je dan de gaskraan openhoudt, neemt het risico op bevingen toe."

@mirjambikkercu tegen Joost Eerdmans bij Op1.

Ga naar het bericht op Instagram

Mirjam in gesprek met Caroline van der Plas over asiel

"Vluchtelingen op het vliegtuig zetten naar Rwanda daar pas ik voor. De ander is ook een mens."

@mirjambikkercu tegen Caroline van der Plas bij Nieuwsuur over een humaan asielbeleid.

Ga naar het bericht op Instagram

Agenda

 • 13 maart        Landelijke gebedsbijeenkomst Almere
 • 13-14 maart   College Tours
 • 15 maart        Verkiezingen PS/WS
 • 3 juni             Partijcongres