Vertrouw je ons je stem toe?

Beste ChristenUnie-vrienden,

Terwijl ik dit schrijf, voel ik de spanning toenemen. Weet je, vergeet alle slogans en zeker dat grote hoofd van me op die billboards. Maar wat je niet mag vergeten: je staat nu voor een belangrijke keus. 

Ik wil je bedanken voor het vertrouwen dat jij en zoveel anderen ons vier jaar geleden gaven. Voor je meedenken in de afgelopen periode. Ook als je niet op ons hebt gestemd. En ik wil je bedanken voor je meeleven en meebidden. Dat heeft ons als team en mij op belangrijke en bewogen momenten enorm geholpen.

We hebben in deze periode met ons beste weten gedaan wat we konden en vaak zelf gezien hoe dat verschil maakte. Ik denk nu aan die oudere vrouw in Veenendaal die zo blij is dat iedere week jongeren op de koffie komen. Aan dat kind dat lachte toen ze hoorde dat het kinderpardon werd verruimd. Aan die twintiger die me vorige week vertelde hoe ze van haar schulden af is geholpen. Aan de Joodse man die met betraande ogen de excuses van de Nederlandse regering aanhoorde.

Je kent mij inmiddels beter dan vier jaar geleden. Je weet ook hoe de liefde van God en de liefde voor onze naasten een diepe motivatie is. We weten allebei dat zoveel meer zoveel beter moet. Je hebt vast wel iets meegekregen van onze nieuwe, hoopvolle plannen. Voor wonen, werken, een eerlijker verdeling van onze welvaart, bescherming van kwetsbaar leven, de schepping.

Daarom vraag ik je: zou je mij je vertrouwen willen geven? Ik kan je niet beloven dat altijd alles zal gaan lukken. Maar ik beloof je wel dat we ons altijd met hart en ziel zullen inzetten voor onze naaste. Voor de schepping. Voor wat écht telt. En dat kan alleen als jij ons niet alleen waardeert maar ons ook echt je stem toevertrouwt. Opnieuw of voor het eerst.

In verbondenheid,

GJS nieuwe foto uitgeknipt in rondje.png

Gert-Jan Segers
Fractievoorzitter ChristenUnie Tweede Kamerfractie

Deel deze brief!

Ik zou het mooi vinden als je deze brief zou willen delen met mensen die je kent. Dat kan op enkele manieren:

Onze campagnespot

"Zo hé, wat is dit een mooi spotje geworden! Het laat iets zien van onze harteklop. Over zorg voor elkaar, bloei van de samenleving, kiezen voor de schepping. Aandacht geven aan wat echt telt! Daar willen we ons voor inzetten nu we een weg zoeken uit deze crisis."

Bekijk de campagnespot

'Samenvatting' verkiezingsprogramma in 120 seconden

"Soms doe je dingen omdat ze van je voorlichters nou eenmaal moeten.."

Bekijk de 'samenvatting'

Antwoord op geloofsvraag van Lilian Marijnissen (SP)

"Gisteravond stelde Lilian Marijnissen (SP) tijdens het debat bij Pauw me een mooie vraag over mijn geloof in God. Bijzonder om dat op nationale televisie te mogen vertellen. Dit was mijn antwoord."

Bekijk het antwoord

Idealen met Impact

"Als ik omkijk en zie waar we vandaan komen en als ik kijk waar we nu staan, dan ben ik heel hoopvol over de komende periode. We kunnen met onze idealen echt impact hebben."

Bekijk de hoopvolle video 'Idealen met Impact'
 

Drie columns

Toch maar een andere naam voor de ChristenUnie?

"En dan volgt de conclusie van deze deskundigen. Verander je partijnaam. Poets dat christelijke ervan af. Praat wat minder over die medisch-ethische ongemakkelijkheden. En let maar op, je gaat groeien."

 

Wat als we maar één zetel behalen?

"Even later gebeurt het volgende ondenkbare. Alles overstroomt – een zeer oude angst die plotseling weer actueel voelt – en juist daar is dan de regenboog. God is erbij."

 

Waarom ik christen ben..

"Er is een atheïsme dat ik niet kan geloven en een Messias die ik kan vertrouwen. Hij geeft me alle reden om te leven en om Hem in dit leven na te volgen. Zeker ook in de politiek."