Vandaag moet ik helaas constateren dat het de vier partijen uit de coalitie niet is gelukt om overeenstemming te bereiken over afspraken over grip op migratie.

Bij werken aan echte oplossingen voor migratie houden we vast aan onze diepste waarden

Bij werken aan echte oplossingen voor migratie houden we vast aan onze diepste waarden

Filmpje met reactie van Mirjam Bikker

Vrienden van de ChristenUnie,

Zoals jullie weten hebben we de afgelopen weken met hart en ziel, keihard gewerkt aan humaan en effectief migratiebeleid. Voor de mensen die het hardst bescherming nodig hebben, in de regio, in Europa en zo nodig in Nederland. Én voor de wijken en de dorpen waar het knelt omdat er simpelweg te veel nieuwe mensen komen, wat een druk legt op onze samenleving, op onze gemeenschappen. Dan is het belangrijk dat mensen die niet onze bescherming nodig hebben ook snel teruggaan naar het land van herkomst.

Voor ons is één van de waarden die belangrijk is bij voorstellen, dat kinderen opgroeien bij hun ouders, zodat zij voor hen kunnen zorgen. Dat is een belangrijke kernwaarde voor de ChristenUnie. Het is onze diepe overtuiging dat het gescheiden houden van gezinnen niet de oplossing is in de zoektocht naar meer grip op migratie.

Zo zijn we aan de slag gegaan. Vanuit onze waarden. Vandaag moet ik helaas constateren dat het de vier partijen uit de coalitie niet is gelukt om overeenstemming te bereiken over afspraken over grip op migratie. Dat betekent dat het kabinet haar ontslag zal indienen bij de koning.

De ChristenUnie blijft zich van harte inzetten voor een werkend migratiebeleid. Voor de mensen die bescherming nodig hebben en voor die wijken en die dorpen waar het goed leven moet zijn. En we zullen ons altijd inzetten voor de jongste generatie die hun ouders nodig hebben, om goed op te groeien.

Ik wil op dit moment de bewindspersonen van de ChristenUnie bedanken. Carola Schouten, Piet Adema en Maarten van Ooijen, dankjulliewel! En ik weet dat onze missie dezelfde blijft: opkomen voor mensen en gezinnen in de knel, goed zorgen voor de schepping, waardevast en bouwen aan een politiek die dienstbaar wil zijn en gaat voor het goede samenleven. Ik wil jullie daarom vragen om ons te blijven steunen, en voor ons en ons land te bidden. Zodat we samen optrekken als een ChristenUnie die omziet naar de ander en zorgt voor een samenleving die tot bloei kan komen.

Een groet in verbondenheid,

Portret Mirjam Bikker in cirkel

Mirjam Bikker
Voorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie

 

Ledenbijeenkomst maandagavond 10 juli

Vandaag kwamen de vier coalitiepartijen tot de conclusie dat er te grote onderlinge verschillen zijn om tot gezamenlijke migratieafspraken te komen. In de afgelopen tijd hebben we gezien hoe de bewindspersonen en fractieleden zich hebben ingezet voor onze idealen. Wij vinden het belangrijk om nu, na het demissionair worden van het kabinet, snel met leden in gesprek te gaan over de ontwikkelingen van de voorbije dagen. Daartoe geven we onze leden graag de gelegenheid aanstaande maandagavond 10 juli, in de Basiliek in Veenendaal (Wiltonstraat 56). Er zal die avond ook een link beschikbaar zijn om digitaal mee te kijken via onze website. Wanneer u besluit te komen, vragen we u zich aan te melden via deze link.

Ankie ten Tatenhove
Voorzitter Landelijk bestuur

Portretfoto van Ankie van Tatenhove