Nieuwsbrief Mirjam

Jouw stem maakt hét verschil

Voorwoord

##mailingaanhefachternaam##,

Nog een kleine week en het is zover: donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen. De spanning stijgt, de campagne draait op volle toeren en we zetten de eindsprint in om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. Want wat laten we graag het ChristenUnie geluid ook in Brussel horen, wat zien we graag dat Anja daar aan de slag mag gaan. Omdat we met hart en ziel willen werken aan een Europa waar vrijheid is. Staan voor geloofsvrijheid, voor een veilig Europa en voor rentmeesterschap. Omdat we onze kinderen ook een goed leven gunnen, in een bloeiend land van vrede en recht. Dat kan niet als Nederland zich achter de dijken terugtrekt, constructieve samenwerking over grenzen heen is nodig. Daarin is de ChristenUnie echt uniek: geen van de andere partijen heeft deze combinatie van speerpunten.

Lang niet iedereen weet het, maar aan de basis van de Europese Unie stonden veel toegewijde christenen. Neem de oude Duitse bondskanselier Konrad Adenauer, of de Franse minister Robert Schuman. Na de Tweede Wereldoorlog zagen zij hoe het eigen belang van hun volken, altijd weer tot oorlog en conflict zouden leiden. Vanuit hun diepste overtuiging gingen ze aan de slag. Zoekend naar een weg van vrede voor de verschillende Europese landen. Ze gooiden het daarom over een andere boeg, één van samenwerking en gedeelde waarden.

Europa heeft tientallen jaren van vrede en voorspoed gekend. Met de oorlog in Oekraïne weten we dat het niet meer vanzelfsprekend is dat het zo blijft. Dat het ook essentieel is, dat landen samen werken voor die vrijheid. Tientallen jaren later is Brussel andersom soms ook doorgeslagen, bezig met overbodige zaken. De ChristenUnie is bijvoorbeeld kritisch op ontwikkelingen omtrent de Europese identiteit en de digitale munt. We maken ons zorgen over inperking van de vrijheid om uiting te blijven geven aan ons geloof – denk aan de onderwijsvrijheid – op ons Europese continent.

Wat staat er dan op het spel de komende tijd? Wel, de samenwerking in de strijd tegen buitenlandse agressie zoals Rusland, noemde ik al. Vrijheid moet bevochten worden. Maar ook in Europa is de ChristenUnie hard nodig. Tegen de progressief-liberale agenda met haar antireligieuze pro-seculiere sentimenten. Ook tegen de rechts-populisten, met hun kille agenda van eigen-volk-eerst, zonder oog voor minderheden. Vóór een Europa waar gemeenschappen tot bloei komen, niet van de staat, maar van de samenleving, waar minderheden veilig zijn. Opnieuw heeft Europa leiders nodig die besef hebben van de diepe christelijke waarden onder ons samenleven. Als geen ander weet onze lijsttrekker Anja Haga juist steeds het nuchtere, hoopvolle midden te vinden, met een voluit christelijk kompas. We kunnen jouw stem komende donderdag niet missen. En als alle ChristenUnie-stemmers van 2023 opnieuw in 2024 voor onze partij kiezen, dan weten we zeker dat het lukt!

Zoals gezegd, nog een krappe week tot 6 juni. Samen vormen we een hoopvol front: van Den Haag tot Dokkum, van Barneveld tot Brussel. Op al die plekken willen we tot zegen zijn. We hebben jou nodig omdat opnieuw in Brussel mogelijk te maken! Dus ga donderdag stemmen, blijf niet thuis en moedig anderen uit je omgeving aan hetzelfde te doen.

Jouw vrijheid, onze missie. Stem ChristenUnie. Kan ik op je rekenen?

Mirjam rond

Mirjam Bikker
Partijleider ChristenUnie

P.S. Maak gerust een beetje reclame voor je keuze voor de ChristenUnie :-)

 

De zetel is binnen handbereik. Het is van groot belang dat jij (en mensen om je heen) een stem uitbrengen. Als dat lukt, kan er niets misgaan. Kunnen we op je rekenen?

 

Deel de campagnespot!

Deel onze prachtige campagnespot (Instagram, X, YouTube) via de socials met je eigen netwerk. Stuur ‘m door naar alle trouwe ChristenUnie-stemmers en sympathisanten in jouw omgeving, want élke stem telt. De ervaring leert: voor Europa maken mensen minder snel de gang naar het stemhokje. Extra belangrijk dus dat ze het deze keer wel doen.

Verkiezingsprogramma in het kort

Lees hier de korte samenvatting van het verkiezingsprogramma. Voor wanneer je niet de tijd of zin hebt om het hele programma door te lezen (dat begrijpen we). Slechts 3 kantjes met tekst en je weet weer waarom jij altijd ChristenUnie stemt, ook voor Europa. Uiteraard kun je ook het hele programma lezen.

 

Social media templates

Roep mensen op 6 juni op om te gaan stemmen op de ChristenUnie! Download hier de afbeelding.

 

Laat weten dat jij op de ChristenUnie hebt gestemd! Tag ons in je bericht. Download hier de afbeelding.

 

Help leden te werven! De dagen na de verkiezingen is hét moment op dit te doen. Download hier de afbeelding.

 

Gebedsavond

Gebed is de dragende kracht onder het werk wat wij doen als ChristenUnie. Op maandagavond 3 juni, de start van de Gebedsweek, zenden we van 19:30 tot 20:30 uur vanuit Amersfoort een gebedsbijeenkomst uit. We nodigen je van harte uit om mee te kijken en mee te bidden.

Niet alleen bidden we voor de ChristenUnie, maar ook voor onze politiek in Nederland, in Europa en voor wijsheid en zegen voor partijleiders. Jurjen ten Brinke is de host van de avond. Daarnaast zullen onder andere Anja Haga, lijsttrekker Europese verkiezingen, Anne Strijker en Judith Koop, kandidaten Europese verkiezingen, en bidders van de gebedsweek aanwezig zijn en gebedspunten aandragen.

Op onze site zal maandagavond de livestream gedeeld worden. Klik daarvoor op de knop hieronder.

 

Gebedsavond

Dit was de Week

Vanmiddag vanaf 17.00 uur staat er weer een nieuwe aflevering van Dit was de week online, met dit keer een speciale gast: onze demissionair minister Carola Schouten. Zij vertelt over haar laatste weken als minister voor armoedebeleid en ze doet een belangrijke stemoproep. Don Ceder deelt kort iets over onze inzet op geloofsvrijheid en waarom hij meedoet aan de Nacht van gebed. Ook komen er een aantal campagne-updates voorbij. Kijken dus! Tip: deel de teaser (mét stemoproep van Carola!) via je socials.

 

Bekijk het hier!

Agenda

3 juni
Gebedsavond

3 t/m 9 juni
Bid mee voor Europa

6 juni 2024
Verkiezingen Europees Parlement

7 juni
Event Veelkleurig Netwerk