Verlangen naar nieuwe verbondenheid

Vandaag is het zover: verkiezingen!

Verlangen naar nieuwe verbondenheid

##mailingaanhefvoornaamachternaam##,

Vandaag is het zover, de stembussen zijn open. De komende uren gaan jullie en gaat heel Nederland naar de stembus. Wat een spannende dag! Na weken van campagne voeren, is het nu zover. Wat ben ik dankbaar voor de weken die we achter ons hebben. Op zoveel plekken al die enthousiaste vrijwilligers door weer en wind in actie. Heel veel kandidaten van onze lijst keihard aan het werk om overal het geluid van hoopvolle christelijke politiek te laten klinken. Ook voor hen is het een spannende dag, stuur ze gerust een berichtje!

Vandaag leggen we al dat campagnewerk neer en is het in handen van de kiezer. Op dit moment wil ik jullie heel hartelijk bedanken. Dankjewel voor de grote stroom aan bemoedigende berichtjes, voor al die flyers, posters plakken, voor giften, voor gesprekjes met mensen om je heen. Zelfs in de stromende regen kleurde Nederland op zoveel plekken ChristenUnie-blauw. Dankjewel voor jullie gebeden: voor alle kandidaten, voor onze partij en juist ook voor ons land. Dankjewel dat we zo samen ChristenUnie mogen zijn!

In de afgelopen dagen kreeg ik veel de vraag hoe ons land er op 23 november uit ziet. Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Wat me heel vaak opviel als ik mensen sprak, was de onrust. Tegelijk was er ook het verlangen naar nieuwe hoop en naar echte verbondenheid. Het motiveert enorm om ook na deze verkiezingsweek verder te bouwen. In de afgelopen weken werd op meerdere plekken waar ik even aanschoof psalm 23 gelezen. De psalm van de goede Herder. Op deze dag noem ik het begin van die psalm ook graag bij jullie: De Heer is mijn Herder.

In alle dingen, bij wisselende exitpolls of bij definitieve uitslagen, weten we dat er een goede Herder is die voor ons zorgt. Dat geeft rust en perspectief en zo gaan we deze dag in.

Succes met stemmen als je zo op pad gaat en nogmaals enorm bedankt voor al jullie bijdragen deze weken!

In verbondenheid en met hartelijke groeten,

Mirjam rond

Mirjam Bikker
Lijsttrekker Tweede Kamer