News (Dutch)

  1. Friese vlag
    CU logo onder elkaar blauw
    Blog by Webredactie on March 28, 2024

    ChristenUnie: Borg Friestalig media-aanbod in de wet

    Of het nu gaat om een Friestalige serie op Netflix of ander Friestalige media-aanbod, dat moet niet afhankelijk zijn van hoe de petten in Den Haag staan. Borg het Friestalige media-aanbod in de wet, dat is de oproep vandaag van ChristenUnie-leider Mirjam Bikker tijdens het debat over de voortgang van de Bestuursafspraak Friese Taal en Cultuur (BFTK). Onlangs constateerde het Adviescomité van de Raad van Europa voor het Kaderverdrag inzake de Bescherming van Nationale Minderheden dat de positie van het Friestalige media-aanbod kwetsbaar is. Juist omdat het aanbod van radio en televisie in de Friese taal noch in de Mediawet, noch in de Wet gebruik Friese taal is gewaarborgd. 

    Lees verder

    Tags:

  2. Joden
    Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
    Blog by Mirjam Bikker on March 26, 2024

    Gezamenlijke verklaring tegen Jodenhaat

    Met afschuw zien wij dat Jodenhaat terugkeert op plekken waar iedereen vrij en veilig moet kunnen samenkomen. Jodenhaat blijkt niet alleen iets van lang geleden, maar laait weer op. Dit is niet demonstreren, dit is intimideren. Dat moet stoppen. En wel nu.

    Lees verder
  3. Ontmoeting Commissie Partijvisie met de kerngroepen van de Themanetwerken juni 2023.png
    Roel Kuiper 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
    Blog by Roel Kuiper on March 26, 2024

    'Het is belangrijk dat we met elkaar het gesprek voeren over de betekenis van christelijke politiek in onze tijd’

    Een jaar geleden werd de Commissie Partijvisie geïnstalleerd die in opdracht van het Landelijk Bestuur nadenkt over de toekomstagenda van de ChristenUnie. Na de kabinetsval in juli 2023 kwam alles in een stroomversnelling en moest de partij zich klaarmaken voor de verkiezingen. In deze periode hebben een aantal leden tijdelijk zitting genomen in de Verkiezingsprogramcommissie waar hard is gewerkt aan het verkiezingsprogramma Nieuwe verbondenheid.

    Lees verder
  4. Europees Parlement.jpg
    CU logo onder elkaar blauw
    Blog by Webredactie on March 25, 2024

    Reactie bestuur op Artikel Groene Amsterdammer

    Vandaag heeft de Groene Amsterdammer een artikel gepubliceerd over de ChristenUnie in relatie tot de European Christian Political Movement (ECPM).

    Lees verder
  5. Portret Mirjam Bikker door Nienke van Denderen - 82.jpg
    Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
    Blog by Mirjam Bikker on March 21, 2024

    Bijdrage Mirjam Bikker aan het debat met de informateur

    Dank aan de informateur! Hij heeft rust en regelmaat teruggebracht, en voor een deel wellicht ook een stukje reinheid. Dat is voorwaar een prestatie. Hij heeft daarnaast in zijn verslag de polder teruggebracht.

    Lees verder
  6. 20240316-CU-Congres-Apeldoorn-lowres-27.jpg
    Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
    Blog by Mirjam Bikker on March 16, 2024

    Jouw vrijheid, onze missie

    Vrienden,

    Dank jullie wel. Wat mooi om elkaar hier weer te treffen in Apeldoorn. Ik heb er zin in. Het is mooi om hier te zijn en ik wil jullie allemaal bedanken dat je gekomen bent op deze dag. Ondertussen weet ik dat ontzettend veel partijgenoten actief zijn voor Nederland Doet. Dank jullie wel daarvoor, maar vooral dank aan al die vrijwilligers die dat dag in en dag uit doen. Dat wil ik aan het begin gezegd hebben, want ik weet zeker dat ik dat in het vuur van mijn betoog zal gaan missen. Wij hebben jullie gezien en dankjewel!

    Lees verder
  7. Israel 6.jpg
    04 Don Ceder.jpg
    Blog by Don Ceder on March 15, 2024

    Don Ceder blikt terug op reis naar Israël: 'Gesprek wordt hier te naïef gevoerd'

    Don Ceder was vorige week in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij deelt hieronder ervaringen van zijn reis, duidt wat hij heeft gezien en zet een aantal politieke denkrichtingen uiteen. Klik hier voor de longread.

    Lees verder
  8. Friese vlag
    CU logo onder elkaar blauw
    Blog by Webredactie on March 5, 2024

    Bericht namens het Landelijk Bestuur

    Het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie heeft tot haar verdriet moeten besluiten tot de ontzetting uit het lidmaatschap van de partij van Fries Statenlid Margreet Jonker.

    Lees verder
  9. Mirjam Bikker 2023 - Foto: Nienke van Denderen
    Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
    Blog by Mirjam Bikker on February 27, 2024

    Onze brief aan de informateur

    Geachte heer Putters,

    In aanvulling op het gesprek dat wij vandaag hebben gevoerd, doe ik u hierbij ook het advies van de fractie van de ChristenUnie op schrift toekomen.

    Lees verder
  10. Pilaren.jpg
    Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
    Blog by Mirjam Bikker on February 26, 2024

    Blind voor mens en recht

    Blind voor mens en recht. Een stelsel dat bedoeld is om mensen te helpen, heeft het tegenovergestelde bereikt, mensen in de vernieling geholpen. Dat is de harde, en onverteerbare conclusie van het rapport van de parlementaire enquete fraudebeleid en dienstverlening. De overheid heeft keihard gefaald, dat is pijnlijk. De overheid, de politiek de rechtspraak zijn tekort geschoten in het bieden van bescherming, het bieden van recht. Blind voor mens en recht. Als macht geen oog meer heeft voor mens en recht dan wordt het vermorzelend.

    Lees verder