Over Bouwen met mensen - Amersfoort (online start 8 oktober 2019) [GEANNULEERD]

Voor een bruisende afdeling heb je voldoende geschikte mensen nodig. Is het een puzzel om zulke mensen te vinden? En als die mensen er zijn, wie zorgt dan dat ze kunnen groeien in hun rol?

Het lokale bestuur heeft als belangrijke taak om een kandidatenlijst op te stellen voor de verkiezingen. De verantwoordelijkheid van het bestuur houdt niet op na de installatie in de gemeenteraad.

In deze module ga je concreet aan de slag met nieuwe mogelijkheden om mensen te betrekken bij de ChristenUnie en leer je hoe je zorgt voor een uitdagende omgeving voor politici en bestuursleden die het leren stimuleert.

Onderwerpen:

  • Voldoende mensen: handvatten voor het vinden en betrekken van nieuwe doelgroepen, het uitbreiden van je netwerk, het kennen van de achterban en ‘binnenhalen’ van nieuw talent.
  • Goede mensen: hoe werken voortgangsgesprekken en wat hebben onze mensen nodig om verder te komen? Wat is een goede leercultuur?
  • Ruimte voor ambities: hoe ga je om met ambities in de afdeling en zorg je dat iedereen op de juiste plek komt?

De cursus bestaat uit een online deel, lokale praktijkopdrachten en twee bijeenkomsten (avonden).

De eerste avond gaat het over het motiveren van mensen en over manieren om doelgroepen te betrekken. De tweede avond oefen je concreet met voortgangsgesprekken. Op beide avonden deel je ervaringen met andere afdelingen.

Unieke kans: de fractievoorzitter van jouw afdeling mag gratis meedoen met de tweede bijeenkomst en de bijbehorende praktijkopdracht! Hij of zij is namelijk van cruciaal belang voor een goede ontwikkeling van raadsleden. Hij/zij moet zich wel apart aanmelden.

Haal dus optimaal rendement uit deze module en kom de tweede avond samen!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen