Over Christelijk-sociaal lokaal - Amersfoort (eerste bijeenkomst 2 september)

Ga je na GR2018 door als wethouder, raadslid of commissielid en wil je nog steviger in je christelijk-sociale schoenen staan? Volg dan de verdiepingscursus 'Christelijk-sociaal lokaal' met toptrainers en -sprekers als Paul Donders (xpand), Martine Vonk, Ruben van de Belt en Jan van der Stoep. 

Deze cursus biedt in zes dagdelen een inhoudelijke verdieping van het christelijk-sociaal denken en maakt de vertaalslag daarvan naar de lokale politieke praktijk. O.a. laten verschillende sprekers  aan de hand van één van de kernwaarden uit de preambule van het kernprogramma hun licht schijnen op onderwerpen uit de lokale politiek. 

Programma

Zaterdag 2 september

Ochtend:Laurens Wijmenga, onderzoeker bij het WI, over de geschiedenis van christelijke politiek, denkers uit de christelijk-sociale traditie en de plaats van de ChristenUnie in het huidige politieke landschap.

Middag: Vanuit de kernwaarde Waardevol leven staan we o.l.v. Martine Vonk stil bij het thema Duurzame economie. Met Sander van 't Foort, raadslid in Renswoude en lid van het Themanetwerk Duurzaamheid, maken we de vertaling naar de lokale politiek.

Zaterdag 16 september:

Ochtend: Ruben van de Belt (theoloog en jurist met als specialisatie o.a. religie in het politieke domein) over Religiestress in de raad, vanuit de kernwaarde Geloofsvrijheid.

Middag: Paul Donders (xpand) over Gezond omgaan met macht. Hoe doe je dat als christen? Ontdek je eigen voorkeurgedrag in de omgang met macht, en leer wat de sterke en zwakke kanten daarvan zijn. Met deze inzichten kun je persoonlijke positieve leerdoelen formuleren. 

Zaterdag 30 september

Ochtend: Jan van der Stoep (voorzitter curatorium WI en lector aan de CHE) over de kernwaarde Dienstbare Samenleving. In samenwerking met Maarten van Ooijen, raadslid in Utrecht.

Middag: Intervisie in groepen van 4 personen. Elke deelnemer brengt een reëel dilemma in uit zijn of haar politieke praktijk. 

Je kunt de hele cursus volgen maar het is ook mogelijk twee van de drie dagen bij te wonen. Je geeft je keuze aan bij de aanmelding.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen