Debatteren - vervolg

Debatteren - basis

“Had ik dat nou maar gezegd”. Een veelvoorkomende gedachte wanneer je ’s avonds laat na een raads- of Statendebat thuis op de bank zit. Hoe zorg je er nou voor dat je tijdens het debat juist die dingen zegt, waarvan je later als je thuis bent denkt: “Dat zou ik nu precies weer zo zeggen”? Dat is kort gezegd het doel van de vervolgcursus debatteren.

Omschrijving
Je hebt al eens eerder een debattraining gevolgd en hebt (enige) ervaring met debatteren. Toch loop je steeds tegen bepaalde problemen op. Tijdens deze trainingsdag gaan we oefenen om deze problemen op te lossen. In de ochtend word je aan de hand van leerdoelen die je vooraf hebt gemaild naar de cursusleider getraind in de oefening “de lastige journalist”. De lastige journalist stelt je allerlei lastige vragen die je helpen om je leerdoel te ontwikkelen. Daarna stellen we met elkaar het programma voor de middag samen. Aan de hand van allerlei debatoefeningen word je getraind om gebruik te maken van de interruptiemicrofoon, van je tweede termijn en krijg je tips hoe je je kunt voorbereiden op een debat. Het programma is flexibel en wordt afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers. Daarom ontvangt je vooraf een korte intake opdracht. 

Tot zes maanden na de training krijg je als deelnemer de mogelijkheid een half uur gebruik te maken van de helpdesk. Dit kan op drie manieren:

  • Je stuurt een video in van jezelf (of een link naar een video waarin je debatteert) en krijgt per email feedback op het debat. Het ingezonden videomateriaal mag maximaal 10 minuten duren.
  • Je stelt in een Skype- of telefoongesprek vragen aan de trainer.
  • Je maakt een afspraak voor een feedbackgesprek met de trainer in Den Haag of Amsterdam.

Afhankelijk van de leervragen van deelnemers kun je na deze dag optimaal gebruik maken van de mogelijkheden tijdens een debat. Je hebt je persoonlijke debatstijl verder ontwikkeld door de feedback tijdens de oefeningen.

Trainer
Rogier Havelaar

Competenties die u in deze cursus ontwikkelt:
Mondelinge en schriftelijke communicatie 
Overtuigingskracht
Politieke en bestuurlijke sensitiviteit 

Meer informatie hierover vindt u in het competentiewoordenboek.

Aanmelding Debatteren - vervolg

Let op! Wanneer u op de verstuur-knop onderaan dit formulier klikt, ontvangt u direct een bevestiging op het door u ingevulde e-mailadres. Is dit niet het geval, meldt u dan nogmaals aan of neem contact met ons op via opleiding@christenunie.nl.

Persoonlijke gegevens
(Wijze van invullen: 1234 AB)
Dit kunt u terugvinden op al onze correspondentie.
Ik meld me aan:
Machtiging

Weet u uw IBAN-rekeningnummer niet, vraag deze dan op via www.iban-converteren.nl.

Overig