Ruimte voor de regio

Investeren in de kracht van de regio

Voor de ChristenUnie is Nederland meer dan de Randstad. Wij geloven in de kracht van de regio. Zo zetten we ons in voor werkgelegenheid in de regio, het behoud van kleine scholen en streekziekenhuizen, ruimte voor landbouw, en voor goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en over de weg. Wij geloven dat Nederland mooier wordt wanneer we de kracht benutten van onze prachtige regio’s.

We streden met succes voor het behoud van de kazerne in Assen en de TBS-kliniek in Balkbrug. We zetten ons in voor het afbouwen van de gaswinning in Groningen en willen dat Noord-Nederland voorloper wordt in innovatieve energietransitie en energiebesparing. We bestrijden drugscriminaliteit in Brabant en Gelderland.

Reminder voor de anderen in Den Haag

Helaas is nog niet iedereen in Den Haag daarvan overtuigd en zegt een beeld meer dan 1000 woorden. Om deze mensen een reminder te geven en die regiokracht te illustreren roepen we u op om in uw regio pluspunten letterlijk in beeld te brengen en ze ons te mailen. Wij brengen ze dan letterlijk in kaart en maken direct een mooie collage voor in Den Haag. Een geheugensteuntje kan geen kwaad.

Mail vandaag nog uw pluspunt:

Kent u een uniek landschap, bijzonder gebouw, zorgboerderij, lokale hotspot, historische plek waar u trots op bent, dat kenmerkend is voor uw regio en welke het verdient om op de politieke kaart te komen. Mail deze met motivatie naar acties@christenunie.nl en wij maken een mooie reminder voor Den Haag.

Begin maart kan iedereen stemmen op een pluspunt. De winnaar ontvangt een prijs van € 1.000,– om het project of de activiteit verder te helpen.

 1. Koeien in stal.jpg
  carla blog foto
  Door Carla Dik-Faber op 8 maart 2017 21:27

  Boer verdient waardering en eerlijke prijs (opinieartikel RD)

  Vandaag is het biddag voor gewas en arbeid. Op deze dag staan we stil bij de overvloed die de Schepper ons geeft en onze afhankelijkheid van Hem. We bidden voor een goede opbrengst van het land en voor onze boeren en tuinders, die hard werken voor ons dagelijks brood.

  Lees meer over "Boer verdient waardering en eerlijke prijs (opinieartikel RD)"
 2. Rivier
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 maart 2017 23:19

  Kandidaat-Kamerleden en lokale politici in estafette van Groningen naar Binnenhof

  Kandidaat-Kamerleden, raadsleden en wethouders van de ChristenUnie gaan op maandag 6 en dinsdag 7 maart in estafette van Groningen naar het Binnenhof. 

  Lees meer over "Kandidaat-Kamerleden en lokale politici in estafette van Groningen naar Binnenhof"
 3. Groningen.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 8 februari 2017 11:32

  ChristenUnie investeert in het Noorden

  De ChristenUnie presenteert onder de titel ‘Geloof in het Noorden’ een pakket maatregelen om de infrastructuur, werkgelegenheid en kwaliteit van onderwijs in Noord-Nederland te verbeteren. Daarnaast pleit de ChristenUnie ervoor om binnen één generatie een volledig duurzame energievoorziening te zorgen en van Groningen een voorloper te maken op het gebied van duurzame energie, onder meer door afscheid te nemen van gaswinning.

  Lees meer over "ChristenUnie investeert in het Noorden"

  Labels:

  2 reacties

Foto's en route Regiorace

Klik op de locatiemarkers om foto's en de boodschappen uit de regio van de RegioRace te zien.