Routebeschrijvingen

Routebeschrijving partijbureau ChristenUnie Amersfoort

Bezoekadres: Johan van Oldenbarneveltlaan 46, AMERSFOORT

Met de auto:
Vanuit Utrecht via de A28 richting Amersfoort. Neem afrit 5 Maarn/Amersfoort-Zuid/Industrieterrein Isselt. Volg de borden naar het industrieterrein Isselt. Deze route voert langs de Rondweg-Zuid en De Stichtse Rotonde. Op de Stichtse Rotonde neemt u de eerste afslag (Amersfoort / Dierenpark / Isselt). Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor. Neem bij de derde rotonde de 3e afslag (richting Station). U rijdt nu op de Koningin Wilhelminalaan. Aan deze laan kunt u betaald parkeren. Aan het einde van de Koningin Wilhelminalaan is het station. Ook daar kunt u op een aantal plekken betaald parkeren. Vanaf het station kunt u het landelijk partijbureau van de ChristenUnie te voet bereiken. Zie verder bij Openbaar Vervoer.

Vanuit Amsterdam, Apeldoorn en Zwolle (A28) via de A1, afrit 12 Bunschoten. Richting Amersfoort (Bunschoterstraat/ Radiumweg). Steeds rechtdoorrijden tot het einde van deze weg. Aan het einde rechtsaf richting Dierkenpark (dit is de Amsterdamseweg). Ga na het viaduct linksaf richting Dierenpark. Ga het spoor over en bij de verkeerslichten rechtdoor. Dit is de Barchman Wuytierslaan. De 7e zijstraat aan de rechterkant is de Koningin Wilhelminalaan. Aan deze laan kunt u betaald parkeren. Ook tegenover het station kunt u betaald parkeren. Vanaf het station kunt u het landelijk partijbureau van de ChristenUnie te voet bereiken. Zie verder bij Openbaar Vervoer.

Met het Openbaar Vervoer:
Vanaf NS-station Amersfoort. Te voet. Het station verlaten aan de voorkant (zuidzijde) via de centrale stationshal. Steek de straat recht over bij de zebra en loop naar links (in oostelijke richting). De eerste straat aan de rechterkant is de Johan van Oldenbarneveltlaan. Het eerste pand aan de rechterkant is het landelijk partijbureau.

Openbaar Vervoer Reisinformatie

Persoonlijke reisadviseur: 0900 - 9292 (€ 0,70 p/m)
- op werkdagen van 06.00 tot 24.00 uur;
- in het weekeinde en op feestdagen tussen 07.00 en 24.00 uur.

Website
: www.9292.nl of via de app.

Routekaart partijbureau, Amersfoort

Routebeschrijving Binnenhof Den Haag

Openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal Station:
- Lopen (circa 10 minuten)
- Tram 2, 3, 6, 9, 15, uitstappen halte Kalvermarkt (circa 2 minuten lopen)
- Bus 4, 5, 22, uitstappen halte Centrum (circa 4 minuten lopen)

Vanaf station Hollands Spoor:
- Tram 1, 16, uitstappen halte Centrum (circa 2 minuten lopen)
- Tram 9, uitstappen halte Kalvermarkt (circa 4 minuten lopen)

Looproute vanaf halte Centrum:
Halte Centrum ligt naast het gebouw van de Tweede Kamer. Rechtsaf is de Lange Poten.

De Tweede Kamer heeft meerdere ingangen. Aan uw linkerhand op Lange Poten 4 is de ingang voor de publieke tribune voor plenaire vergaderingen. Aan het eind van de Lange Poten is het Plein. Links om de hoek op Plein 2 is de ingang voor bijwonen commissievergaderingen. Voor bezoeken aan de fractie van de ChristenUnie kunt u het beste de ingang Plein 2 nemen.

Om bij de Eerste Kamer te komen gaat u bij het Plein linksaf. Na circa 50 meter is aan uw linkerhand het Mauritshuis. Ga voor het Mauritshuis linksaf. Bij het Binnenhof onder de twee poorten door. De Hoofdingang van de Eerste Kamer bevindt zich na circa 50 meter aan uw rechterhand onder de zuilengalerij (nr. 22). De ingang van de publieke tribune is bij nr. 23 (in de hoek, aan het einde van de zuilengalerij).

Looproute vanaf halte Kalvermarkt:
Vanaf halte Kalvermarkt loopt u door richting het kruispunt (vanaf de richting Hollands Spoor: terug richting het kruispunt). Hier gaat u rechtsaf. Hier is Halte Centrum. Eerste staat rechts is de Lange Poten. Zie verder bij Halte Centrum.

Looproute vanaf Den Haag Centraal Station:
U gaat op het Koningin Julianaplein (het stationsplein, station verlaten via uitgang Malieveld) linksaf (plein schuin oversteken) en vervolgens rechtdoor via de Herengracht, Korte Poten en Plein richting centrum.

De Tweede Kamer heeft twee ingangen. Als u een plenaire vergadering wilt bijwonen op de publieke tribune, kunt u zich melden bij Lange Poten 4. U komt hier door vanaf de Korte Poten rechtdoor te lopen en het Plein aan uw rechterhand te houden. De ingang is dan aan uw rechterhand. Komt u voor het bijwonen van een commissievergadering of bezoeken van de fractie van de ChristenUnie dan kunt u zich melden bij Plein 2. Deze ingang wordt gebruikt voor de Vriendendag.

Om bij de Eerste Kamer te komen steekt u het Plein schuin naar rechts over tot het Mauritshuis. Het Mauritshuis aan uw rechterhand houden. Bij het Binnenhof onder de twee poorten door. De Hoofdingang van de Eerste Kamer bevindt zich na circa 50 meter aan uw rechterhand onder de zuilengalerij (nr. 22). De ingang van de publieke tribune is bij nr. 23 (in de hoek, aan het einde van de zuilengalerij).

Auto
Vanaf het Prins Clausplein: Rijdt Den Haag binnen via de A12 (Utrechtsebaan). Aan het eind heeft u aan uw linkerhand het Malieveld. Ga linksaf (Zuid-Hollandlaan) en bij de volgende kruising weer linksaf. U bent nu op de Koningskade. Neem de eerste weg rechts (Korte Voorhout) en vervolgens de tweede weg links (Lange Houtstraat). Aan het eind gaat u rechtsaf. U kunt parkeren in de parkeerkelder onder het Plein.

Vanuit Leiden via Wassenaar (N44)
: De N44 gaat over in de Rijksstraatweg, Leidse Straatweg, Benoordenhoutseweg en Zuidhollandlaan. Aan het eind (T-kruising) bij stoplichten, linksaf. U bent nu op de Koningskade. Neem de eerste weg rechts (Korte Voorhout) en vervolgens de tweede weg links (Lange Houtstraat). Aan het eind gaat u rechtsaf. U kunt parkeren in de parkeerkelder onder het Plein.

Kijk ook voor adressen en foto's van het gebouw op de website van de Tweede Kamer.

Routekaart Binnenhof, Den Haag


Grotere kaart weergeven

Routebeschrijving Europees Parlement Brussel

Trein
Vanaf Amsterdam C, Den Haag HS, Rotterdam C, Dordrecht en Roosendaal kunt u elk uur een rechtstreekse trein nemen naar Brussel. Bij Brussel Centraal moet u overstappen op de trein naar Namen/Namur, Luik/Liège, Louvain-la-Neuve of Luxemburg/Luxembourg.
Uitstappen bij station Brussel-Luxemburg (let er bij het instappen op dat uw trein hier stopt!).

Als u dit station via de trappen uitloopt staat u naast het Europees Parlement. (zie het kaartje onderaan deze pagina)
De hoofdingang bevindt zich in gebouw Spinelli, bij letter D. De ingang voor bezoekersgroepen is in gebouw Spaak, bij letter C.

Plan uw reis via www.ns.nl/internationaal of www.nmbs.be.

Auto
Vanaf Breda of vanaf Eindhoven de richting Antwerpen aanhouden.
Op de ring Antwerpen Brussel/Mechelen (E19) blijven volgen.
Na Mechelen steeds Brussel blijven volgen. Het wegnummer is E19.

Voor de Brusselse ring links aanhouden richting Luik/Namen.
Op de Ring Luik/Namen aanhouden.

De Ring verlaten bij de afrit Leuven/Luik/Brussel en rechts aanhouden richting Brussel (E40)
Nu steeds de richting Europese Instellingen aanhouden.

Door de (middelste) Reyers-centrum-tunnel de stad binnenrijden.
Deze tweebaansstraat (Kortenberglaan) met verkeerslichten uitrijden tot de rotonde (Rond Point Schuman) en hier rechtdoor rijden, de Froissartstraat in.

Deze straat komt uit op het Jourdanplein. Hier kunt u (betaald) parkeren. In iets meer dan vijf minuten loopt u naar het Europees Parlement. (U kunt het beste dwars door het Leopoldpark naar het EP lopen, op het kaartje hieronder komt u dan vanaf de bovenzijde.)

Routekaart Europees Parlement Brussel

Routekaart Europees Parlement, Brussel


Grotere kaart weergeven