Scheepvaart

Scheepvaart

  • Sterke en schone binnenvaart. De ChristenUnie wil het gebruik van schonere motoren in de binnenvaart bevorderen, het aantal ligplaatsvoorzieningen uitbreiden en naast de grote ook de kleine vaarwegen open houden. De realisatie van overslagterminals voor water, weg en spoor wordt gestimuleerd.
  • Veilige vaarroutes. Gezorgd wordt voor veilige vaarroutes, bijvoorbeeld door recreatie- en beroepsvaart te scheiden. Er wordt geïnvesteerd in bruggen, sluizen en kanalen om het vaarwegennetwerk robuuster te maken en om wachttijden te reduceren.
  • Hoge bruggen, brede sluizen, diepe kanalen. Er wordt geïnvesteerd in sluiskolken, en vaarwegverdieping om de wachttijden te reduceren en het vaarwegennet robuuster te maken. Bij vervanging worden bruggen verhoogd om vierlaagscontainervaart te faciliteren op de Twentekanalen, de Maas en het Amsterdam-Rijnkanaal. De vergroting van de Sluis bij Kornwerderzand heeft de hoogste prioriteit.
  • Korte route naar Duitsland. Om de binnenvaart te bevorderen is de realisatie van een verbinding tussen het Twentekanaal en het Mittellandkanaal in Duitsland van belang.

Lees meer:

Deel dit standpunt

➡ Klik hier voor al onze standpunten op alfabetische volgorde