Start-oud

 1. Vlag Israël in Jeruzalem
  joelvoordewind2018
  Door Joël Voordewind op 20 november 2019 om 10:08

  Stop het bashen van Israël

  Terwijl de raketten insloegen op het grondgebied van Israël vanuit Gaza en Syrië vergaderde de Verenigde Naties in New York. Acht resoluties, allemaal exclusief gericht tegen Israël, zijn daar aangenomen. Ze waren ingebracht door het ‘speciale politieke en dekolonisatie comité’ van de VN.

  Lees verder
 2. Meetlinten.jpg
  eppobruins2018
  Door Eppo Bruins op 19 november 2019 om 10:16

  Op de bres voor unieke Nederlandse meetstandaarden

  Hoe weet je of jouw weegschaal, jouw thermometer of jouw meetlint klopt? Het product dat je koopt is geijkt: een gram is precies een gram, een graad Celsius is precies een graad Celsius en een meter is precies een meter

  Lees verder
 3. WhatsApp Image 2019-11-18 at 18.45.47.jpeg
  gertjansegers2018
  Door Gert-Jan Segers op 19 november 2019 om 07:14

  Monumenten voor de dood als aankondiging van nieuw leven (column ND

  Ik heb het wel geweten, maar het nooit goed beseft. De onvoorstelbare slachtpartijen die Duitse soldaten en lokale politiemensen in de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne hebben aangericht. Vorige maand heb ik – op uitnodiging van Christenen voor Israël – enkele van de 2000 massagraven met Joodse slachtoffers in Oekraïne bezocht en overlevenden van de Holocaust ontmoet. En het is nog steeds niet te bevatten.

  Lees verder
 4. Rivier
  carladikfaber2018
  Door Carla Dik-Faber op 13 november 2019 om 16:57

  Balans vinden

  Ons land heeft te maken met een stikstofcrisis. Jarenlang is geprobeerd deze het hoofd te bieden met de zogenaamde Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), maar daar heeft de rechter een streep door gezet. De PAS bleek te mooi om waar te zijn en dat is het ook.

  Lees verder
 5. paspoort.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 13 november 2019 om 08:50

  ChristenUnie wil af van dubbele nationaliteit

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil af van de dubbele nationaliteit voor mensen van buiten de Europese Unie. Dat schrijft hij in het boek ‘De verloren zoon – en het verhaal van Nederland’ dat vandaag uitkomt. Segers schrijft dat “een land als Turkije nu zo onvrij en autoritair is geworden, dat een dubbele nationaliteit en een dienstplicht voor Turkse Nederlandse jongens onhoudbaar is.”

  Lees verder

  Labels: