Stieneke van der Graaf

Voorstelvideo Stieneke van der Graaf

 1. Vlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 3 april 2019 om 15:42

  ‘Vrede zoeken, recht doen’, ook in Europa

  Nu mijn zwangerschapsverlof is begonnen, vind ik even de tijd om terug te blikken op een thema dat me de laatste maanden veel heeft bezig gehouden. Het is voorlopig mijn laatste blog omdat ik me de komende maanden mag richten op het nieuwe leven dat we mogen verwachten, maar ik kijk er naar uit om bij terugkeer in de Kamer weer met dit thema bezig te gaan. Het is iets dat ons allemaal raakt.

  Lees verder
 2. De wallen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 26 maart 2019 om 14:11

  Landelijke overheid moet bijspringen voor leefbaar en veilig centrum Amsterdam

  Het wallengebied, voor mij is het elke keer weer een indringende plek. De vrouwen achter de ramen die worden bekeken, de broeierige of lacherige sfeer onder de constante groep toeristen en een onderhuids gevoel van onveiligheid. Dat zag ik ook toen ik onlangs met de wijkagent het centrum van Amsterdam bezocht.

  Lees verder
 3. neonbrand-441844-unsplash.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 25 maart 2019 om 11:04

  Particulieren mogen niet opdraaien voor de kosten van het opruimen van drugsafval

  18,9 miljard euro: het is een minimumschatting van de totale, wereldwijde omzet van alleen al in Nederland geproduceerde amfetaminen en xtc. Dat bedrag is ruim 6 miljard meer dan de totale begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het geeft iets weer van de enorme geldstromen die er rondgaan in de onderwereld en waarvan de ondermijnende gevolgen aan de oppervlakte komen. 

  Lees verder
 4. Gemeenteraad
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 15 maart 2019 om 17:53

  Mijn bijdrage aan het debat over burgemeesters die met de dood bedreigd worden

  Dank u wel voor het woord, mevrouw de voorzitter. Wij vragen aan iedere burgemeester in het land om bij zijn aantreden te zweren of te beloven getrouw te zijn aan de Grondwet, wetten na te komen en alle plichten als burgemeester naar eer en geweten te vervullen. 

  Lees verder
 5. Trein perron
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 13 maart 2019 om 11:26

  ChristenUnie heel blij met besluit spoorverbinding Stadskanaal

  Na jarenlange gesprekken in Groningen en in Den Haag werd vandaag bekend dat Stadskanaal weer per spoor bereikbaar wordt. Ik vind het echt geweldig dat deze spoorlijn naar Stadskanaal er na jarenlang wachten eindelijk komt! 

  Lees verder
 6. Biljetten.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 8 maart 2019 om 13:34

  ChristenUnie: Minister moet leiding nemen in aanpak illegale gokzuilen

  De ChristenUnie wil dat de minister meer doet tegen het illegaal gokken in Turkse theehuizen. In verschillende grote steden kunnen gokbendes vrijwel straffeloos te werk gaan, zo blijkt uit berichtgeving van Nieuwsuur. 

  Lees verder
 7. Merwedebrug_-_RWS_364426.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 17 januari 2019 om 15:56

  ChristenUnie wil opheldering over veiligheid Merwedebrug

  De ChristenUnie wil opheldering van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over de staat van de Merwedebrug, Kamerlid Stieneke van der Graaf heeft daarvoor Kamervragen gesteld. Vanmorgen berichtte diverse media over het nieuwe onderzoeksrapport van adviesbureau Berenschot naar de staat van de Merwedebrug ten tijde van de tijdelijke sluiting van de brug in 2016. Uit dit onderzoek blijkt dat de brug in dusdanige slechte onderhoudsconditie was dat deze elk moment had kunnen instorten.

  Lees verder
 8. 20161007_CU portretten_14.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 14 januari 2019 om 23:30

  Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) tijdens zwangerschapsverlof vervangen door Nico Drost

  ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf onderbreekt vanwege haar zwangerschap tijdelijk haar werk in de Tweede Kamer. Vanaf eind maart gaat zij met zwangerschapsverlof en wordt zij vervangen door Nico Drost, die nu fractievoorzitter is van de ChristenUnie in Rhenen en werkzaam als zelfstandig adviseur.

  Lees verder
 9. Politieagent.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 21 december 2018 om 12:55

  Geef burgemeesters kleinere gemeenten meer invloed op inzet politie in eigen gemeente

  De ChristenUnie wil dat burgermeesters meer invloed krijgen om politie in te zetten in hun eigen gemeente. Mijn motie die hiertoe oproept kon rekenen op steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. 

  Lees verder
 10. Lorentzsluizen_bij_Kornwerderzand.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 4 december 2018 om 18:14

  Kamer stemt unaniem in met motie van ChristenUnie en CDA over verbreding sluis Kornwerderzand

  De Tweede Kamer steunt het voorstel van de ChristenUnie en het CDA om voor te sorteren op een realisatiebesluit in 2019 over verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. Vandaag werd de motie van ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf met ruime meerderheid aangenomen. De ingediende motie roept minister Van Nieuwenhuizen bovendien op om het voortouw te nemen, in samenwerking met de regio, om de mogelijkheden in beeld te brengen om de financiering rond te krijgen. 

  Lees verder