Stieneke van der Graaf

Voorstelvideo Stieneke van der Graaf

 1. Lachgas.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 20 januari 2020 om 08:01

  Doorbreek de normalisering van drugsgebruik

  Kwetsbare Nederlanders zijn de dupe van het doorgeslagen vrijheid blijheid denken rond drugsgebruik. Het is tijd dat Nederland stopt met de liberaliseringsideologie en kiest voor gezondheid en veiligheid.

  Lees verder
 2. Siervuurwerk.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 10 januari 2020 om 06:11

  Behoud van vuurwerktraditie op veilige manier

  Wij willen dat de jaarwisseling en het afsteken van vuurwerk mensen verbindt en dat het een veilig feest is voor iedereen. Daarom stelt ik voor om het afsteken van vuurwerk voor te behouden aan lokale vuurwerkclubs. Deze clubs kunnen, na toestemming van de gemeente, voor en met de buurt het nieuwe jaar inluiden. Verder gebruik van vuurwerk door consumenten wordt hiermee niet meer toegestaan.

  Lees verder
 3. Online gokken.jpeg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 19 december 2019 om 17:24

  Niet gokken met onze kinderen

  Torenhoge schulden en verslavingen zijn risico’s die gokkers lopen. Helaas heeft een meerderheid van de Tweede en Eerste Kamer de afgelopen jaren besloten online gokken verder te legaliseren. Nu deze verkeerde afslag is genomen, is het des te belangrijker om kinderen en jongeren te beschermen tegen gokken. Arjen Lubach liet in zijn programma al treffend zien dat het nu helemaal mis gaat. De Toto heeft in het afgelopen jaar 110.000 nieuwe jonge gokkers aan zich weten te binden.

  Lees verder
 4. Provincievlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 19 oktober 2019 om 07:45

  Zorg voor integer lokaal bestuur

  We hebben in Nederland te veel incidenten rond integriteit in ons lokaal bestuur. Het is daarom noodzakelijk om de regelgeving te verbeteren, zeggen ChristenUnie en CDA vandaag.

  Lees verder
 5. Sold for sex.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 15 oktober 2019 om 17:07

  Verhoging van prostitutieleeftijd naar 21 jaar

  “Pas je wel op?” Tijdens een werkbezoek met Stichting De Haven in een van de prostitutiestraten van Den Haag, stelt één van de vrouwen die we bezoeken mij deze vraag. Het is al laat op de avond, en het straatbeeld is grimmig. Deze vrouw kent de straten, en de mannen die erin lopen maar al te goed, en vraagt ons op te passen. Het maakt me droevig. En haar waarschuwing houdt me sindsdien bezig. Want zij werkt elke avond in deze troosteloze omgeving. Wie past er op haar?

  Lees verder
 6. Turkse vlaggen
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 10 oktober 2019 om 15:12

  ChristenUnie: neem stevige stappen tegen Turkije

  Nu Turkije met grof geweld Syrië binnenvalt en daarmee de veiligheid stabiliteit van de regio in gevaar brengt, is het tijd voor stevige maatregelen. Een Kamermeerderheid vraagt vandaag op initiatief van de ChristenUnie om gerichte sancties, het stopzetten van alle wapenleveranties en om het stopzetten van de Europese geldstroom rondom de toetreding van Turkije tot de EU.

  Lees verder
 7. Bonaire, Kralendijk, BES-eilanden
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 10 oktober 2019 om 07:39

  Nieuwe wet nodig tegen kindermishandeling Bonaire, Sint-Eustatius, Saba

  Er is reden tot zorg over geweld tegen kinderen op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Waar fysiek en psychisch geweld in Nederland, op Sint Maarten, Curaçao en Aruba al bij wet verboden is, geldt dat voor de zogeheten BES-eilanden nog niet. Wat mij betreft gaat staatssecretaris Knops bezig met wetgeving om dit geweld tegen te gaan.

  Lees verder
 8. Nederlandse vlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 6 september 2019 om 16:01

  Maak 5 mei een vrije dag

  Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Op 4 mei herdenken we de mensen die hun leven gaven voor die vrijheid. Op 5 mei vieren we dat – mede door 4 mei – die vrijheid kan bestaan. Dat doen we ieder jaar, en niet voor niets. Wie de waarde van vrijheid vergeet, vergeet ook de waarde van het offer dat veel mensen 75 jaar geleden voor die vrijheid brachten: hun eigen leven.

  Lees verder
 9. jonathan-petersson-W8V3G-Nk8FE-unsplash.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 31 augustus 2019 om 07:15

  ChristenUnie: Kinderen moeten beter worden beschermd tegen online gokbedrijven

  NOS onderzoek toont aan dat gokbedrijven en de Kansspelautoriteit hun verantwoordelijkheid voor jongeren niet nemen.

  Lees verder
 10. Joint, wiet.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 30 augustus 2019 om 11:37

  Experiment

  Drugs zijn schadelijk voor mensen en de samenleving. De ChristenUnie is voorstander van ontmoediging. De schrijnende toestand in Amsterdam, toont opnieuw aan wat de verwoestende gevolgen van drugs voor de samenleving zijn. Het voorstel voor het wietexperiment kwam dan ook niet uit onze koker. In deze beperkte vorm kwam dit experiment in het regeerakkoord en wordt het nu uitgevoerd. We zijn loyaal aan het regeerakkoord, maar onze fractie zal het experiment kritisch volgen.

  Lees verder