Stieneke van der Graaf

Voorstelvideo Stieneke van der Graaf

 1. Provincievlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 19 oktober 2019 om 07:45

  Zorg voor integer lokaal bestuur

  We hebben in Nederland te veel incidenten rond integriteit in ons lokaal bestuur. Het is daarom noodzakelijk om de regelgeving te verbeteren, zeggen ChristenUnie en CDA vandaag.

  Lees verder
 2. Sold for sex.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 15 oktober 2019 om 17:07

  Verhoging van prostitutieleeftijd naar 21 jaar

  “Pas je wel op?” Tijdens een werkbezoek met Stichting De Haven in een van de prostitutiestraten van Den Haag, stelt één van de vrouwen die we bezoeken mij deze vraag. Het is al laat op de avond, en het straatbeeld is grimmig. Deze vrouw kent de straten, en de mannen die erin lopen maar al te goed, en vraagt ons op te passen. Het maakt me droevig. En haar waarschuwing houdt me sindsdien bezig. Want zij werkt elke avond in deze troosteloze omgeving. Wie past er op haar?

  Lees verder
 3. Turkse vlaggen
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 10 oktober 2019 om 15:12

  ChristenUnie: neem stevige stappen tegen Turkije

  Nu Turkije met grof geweld Syrië binnenvalt en daarmee de veiligheid stabiliteit van de regio in gevaar brengt, is het tijd voor stevige maatregelen. Een Kamermeerderheid vraagt vandaag op initiatief van de ChristenUnie om gerichte sancties, het stopzetten van alle wapenleveranties en om het stopzetten van de Europese geldstroom rondom de toetreding van Turkije tot de EU.

  Lees verder
 4. Bonaire, Kralendijk, BES-eilanden
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 10 oktober 2019 om 07:39

  Nieuwe wet nodig tegen kindermishandeling Bonaire, Sint-Eustatius, Saba

  Er is reden tot zorg over geweld tegen kinderen op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Waar fysiek en psychisch geweld in Nederland, op Sint Maarten, Curaçao en Aruba al bij wet verboden is, geldt dat voor de zogeheten BES-eilanden nog niet. Wat mij betreft gaat staatssecretaris Knops bezig met wetgeving om dit geweld tegen te gaan.

  Lees verder
 5. Nederlandse vlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 6 september 2019 om 16:01

  Maak 5 mei een vrije dag

  Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Op 4 mei herdenken we de mensen die hun leven gaven voor die vrijheid. Op 5 mei vieren we dat – mede door 4 mei – die vrijheid kan bestaan. Dat doen we ieder jaar, en niet voor niets. Wie de waarde van vrijheid vergeet, vergeet ook de waarde van het offer dat veel mensen 75 jaar geleden voor die vrijheid brachten: hun eigen leven.

  Lees verder
 6. jonathan-petersson-W8V3G-Nk8FE-unsplash.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 31 augustus 2019 om 07:15

  ChristenUnie: Kinderen moeten beter worden beschermd tegen online gokbedrijven

  NOS onderzoek toont aan dat gokbedrijven en de Kansspelautoriteit hun verantwoordelijkheid voor jongeren niet nemen.

  Lees verder
 7. Joint, wiet.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 30 augustus 2019 om 11:37

  Experiment

  Drugs zijn schadelijk voor mensen en de samenleving. De ChristenUnie is voorstander van ontmoediging. De schrijnende toestand in Amsterdam, toont opnieuw aan wat de verwoestende gevolgen van drugs voor de samenleving zijn. Het voorstel voor het wietexperiment kwam dan ook niet uit onze koker. In deze beperkte vorm kwam dit experiment in het regeerakkoord en wordt het nu uitgevoerd. We zijn loyaal aan het regeerakkoord, maar onze fractie zal het experiment kritisch volgen.

  Lees verder
 8. Vlaggen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 3 april 2019 om 15:42

  ‘Vrede zoeken, recht doen’, ook in Europa

  Nu mijn zwangerschapsverlof is begonnen, vind ik even de tijd om terug te blikken op een thema dat me de laatste maanden veel heeft bezig gehouden. Het is voorlopig mijn laatste blog omdat ik me de komende maanden mag richten op het nieuwe leven dat we mogen verwachten, maar ik kijk er naar uit om bij terugkeer in de Kamer weer met dit thema bezig te gaan. Het is iets dat ons allemaal raakt.

  Lees verder
 9. De wallen.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 26 maart 2019 om 14:11

  Landelijke overheid moet bijspringen voor leefbaar en veilig centrum Amsterdam

  Het wallengebied, voor mij is het elke keer weer een indringende plek. De vrouwen achter de ramen die worden bekeken, de broeierige of lacherige sfeer onder de constante groep toeristen en een onderhuids gevoel van onveiligheid. Dat zag ik ook toen ik onlangs met de wijkagent het centrum van Amsterdam bezocht.

  Lees verder
 10. neonbrand-441844-unsplash.jpg
  stienekevandergraaf2018
  Door Stieneke van der Graaf op 25 maart 2019 om 11:04

  Particulieren mogen niet opdraaien voor de kosten van het opruimen van drugsafval

  18,9 miljard euro: het is een minimumschatting van de totale, wereldwijde omzet van alleen al in Nederland geproduceerde amfetaminen en xtc. Dat bedrag is ruim 6 miljard meer dan de totale begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het geeft iets weer van de enorme geldstromen die er rondgaan in de onderwereld en waarvan de ondermijnende gevolgen aan de oppervlakte komen. 

  Lees verder