Vacatures Landelijk Bestuur

Komende tijd lopen de termijnen af van twee leden van het Landelijk Bestuur. De ChristenUnie zoekt daarom

twee nieuwe leden voor het Landelijk Bestuur.

Is het bestuurslidmaatschap misschien iets voor u? Bent u de persoon die op eigentijdse wijze mede leiding wil en kan geven aan de strategische koersbepaling van de partij voor de komende jaren?

Als bestuurslid van de ChristenUnie bevindt u zich in het hart van de christelijke politiek en levert u een bijdrage aan het versterken van de christelijke beweging in Nederland. In deze uitdagende functie legt u de verbinding tussen politiek en samenleving. U geeft uw geloof betekenis door het versterken van een krachtig christelijk geluid in deze maatschappij en door het verbinden van christenen die zich willen inzetten voor een samenleving met aandacht voor wat echt telt.

Ter vervanging van de twee bestuursleden die op dit moment de rol van vicevoorzitter en penningmeester/secretaris vervullen, zoeken wij:

  • een ervaren bestuurder met politieke ervaring die de ChristenUnie van binnenuit kent (benoeming en aantreden per najaarscongres 2020)
  • een bestuurder met grondige financiële kennis en ervaring in relevante sectoren (benoeming najaarscongres 2020, aantreden in functie vanaf voorjaarscongres 2021)

NB Behalve de voorzitter worden bestuursleden niet in functie benoemd. De taak van vicevoorzitter is een functie die door het Landelijk Bestuur in onderling overleg wordt neergelegd bij een van de zittende bestuursleden.

Er is een uitgebreid profiel van het Landelijk Bestuur beschikbaar dat u hier kunt vinden, evenals het bestuursmodel (PDF). Het bestuur streeft naar een evenwichtige afspiegeling van de achterban van de ChristenUnie en naar een evenwichtige verdeling man/vrouw.

Procedure

Alle leden van de ChristenUnie kunnen solliciteren. Wilt u reageren? Dat kan via deze link. Geeft u in uw motivatie aan welke rol uw voorkeur heeft (bestuurlijk of financieel).

Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk vrijdag 28 augustus 2020. De eerste ronde gesprekken vindt naar verwachting plaats in week 37. Een eventuele tweede gesprek vindt dan plaats in week 38. De selectiecommissie draagt kandidaten voor aan het Landelijk Bestuur op 2 oktober. Voordracht aan en benoeming door het partijcongres vindt plaats in november 2020.