Vacatures Tweede Kamerfractie 2

Vacature beleidsmedewerker - Tweede Kamerfractie ChristenUnie

De ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer maakt werk van jouw ambitie. Houd je van dynamiek en afwisseling, ben je creatief, vernieuwend, pro-actief en doortastend, vind je de Tweede Kamer een boeiende werkomgeving en wil je graag betrokken zijn bij christelijke politiek? Dan kun je deze kans niet laten liggen!

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie zoekt een: 

beleidsmedewerker

voor de beleidsterreinen Klimaat, Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Infrastructuur & Waterstaat

Als beleidsmedewerker stel je de Tweede Kamerleden van de ChristenUnie in staat om optimaal te presteren. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de voorbereiding van debatten, externe optredens en publicaties, adviseert de betrokken Kamerleden zowel inhoudelijk als politiek en onderhoudt goede contacten met andere partijen, belangenorganisaties en deskundigen. Je bent onder meer – maar niet uitsluitend – verantwoordelijk voor de portefeuilles Klimaat, Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Infrastructuur & Waterstaat.

Wat breng je mee?

  • je hebt affiniteit met christelijke politiek, die bij voorkeur tot uitdrukking komt in het lidmaat­schap van de ChristenUnie;
  • je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van politicologie, bestuurskunde of economie, en dito werk- en denkni­veau;
  • je hebt affiniteit met economische en duurzaamheidsvraagstukken;
  • je hebt aantoonbaar kennis (en ervaring) op het gebied van de gevraagde beleidsterreinen en bent bekend met de standpunten van de ChristenUnie en de politieke gevoeligheden op dit dossier;
  • je bent in staat om je technisch ingewikkelde dossiers snel eigen te maken;
  • je hebt goede contactuele eigenschappen en uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden;
  • je hebt een goede neus voor politie­ke verhoudingen en beschikt over een relevant netwerk;
  • je bent bereid tot en gedijt bij werken onder druk en kunt omgaan met de waan van de dag;
  • je werkt zelfstandig en nauwkeurig en functioneert daarnaast moeiteloos in een team;
  • je bent bereid om onregelmatige werktijden te accepteren;

Vanzelfsprekend gaan wij er van uit dat je een overtuigd christen bent.

De vacature betreft een tijdelijk dienstverband van 0,8-1,0 fte voor een periode van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie voor initiatiefrijke, zelfstandig werkende en denkende mensen bij dé christelijk-sociale politieke partij van Nederland. Je werkt in een collegiaal en professioneel fractieteam in het hart van politiek Den Haag. Bij deze functie hoort een passende beloning, afgestemd op de CAO voor rijksambtenaren (schaal 10, inschaling afhankelijk van werkervaring).

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pim Roza (ambtelijk secretaris) via p.roza@tweedekamer.nl of 070-3182932. Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief met een motivatie en CV uiterlijk 7 december 2018 naar p.roza@tweedekamer.nl o.v.v. ‘Sollicitatie beleidsmedewerker K/LNV/I&W’ ’. Het streven is om de sollicitatieprocedure voor het einde van het jaar af te ronden.