Gebedspunten van Pieter Grinwis, kandidaat nummer vijf op de ChristenUnielijst.

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken  

Tot de verkiezingen sturen we u gebedspunten op donderdag

Waar gaat het om bij de komende verkiezingen?
En hoe kijken we onze jonge generatie straks recht in de ogen? We willen graag dat u bidt voor het parlement dat gekozen moet worden.

Daarom sturen we u wekelijks gebedspunten van een van de kandidaten uit de ChristenUnie kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Laat u inspireren en bid met hen mee!

Deze keer een bijdrage van Pieter Grinwis, kandidaat op plaats nummer 5 voor de ChristenUnie (als u op zijn foto klikt vindt u meer informatie over hem).

 

Gebedsbijdrage Pieter Grinwis

  • Dank voor de wondere witte wereld. Wat is het heerlijk om na een aantal jaar weer te kunnen genieten van sleetje rijden met je kinderen, de knerpende sneeuw onder je schoenen en de prachtige vergezichten.
  • Dank voor de vrede en vrijheid in ons land en tegelijk gebed om blijvende maatschappelijke vrede voor stad en land, zeker ook als er polarisatie is of dreigt, bijvoorbeeld rond het coronabeleid van de overheid.
  • Gebed om besef dat we feilbare mensen (“kleine krabbelaars”) zijn, om traagheid bij het beoordelen van anderen en haast bij het reflecteren op onszelf. Anders gezegd: mag het wat genadiger?
  • Gebed voor ouderen en jongeren die eenzaam zijn, zeker nu in coronatijd. Om een open oog, oor en hart voor onze naaste. En voor onze jongeren, dat ze de moed niet verliezen.
  • Gebed voor ondernemers die hard getroffen zijn door de huidige crisis en voor hen die cruciaal werk verrichten, in de zorg, op school, in de voedselvoorziening etc.
  • Gebed om lef voor politici en bestuurders om met oog voor de lange termijn leiding te geven en knopen door te hakken, bijvoorbeeld als het gaat om zorg voor de schepping en veranderingen die nodig zijn om weer meer in harmonie met onze leefomgeving te leven.

Gebedsuur zaterdag 9 uur

Wilt u komende zaterdagmorgen vanuit uw eigen huis online met ons mee luistereren, zingen, danken en bidden? Dit plannen we voor elke zaterdag tot aan de verkiezingen, telkens vanaf negen uur.

Voor dit gebedsuur kunt zich aanmelden via gebed@christenunie.nl.

Met een hartelijke groet,

Kees Sinke
Gebedscoördinator ChristenUnie