Dank voor uw betrokkenheid

Jouw christelijke stem telt

Geloof in de samenleving

##mailingaanhefachternaam##,

We tellen af naar woensdag 22 november! Volgende week mag Nederland naar de stembus om te kiezen voor de toekomst van ons land. Daarbij staat er heel wat op het spel, juist ook het christelijk geluid in een woelige tijd. De ChristenUnie is er om overtuigd dát christelijke geluid te laten horen. In zo’n laatste week gaat het al snel over wie de grootste partij wordt of lijkt het dat alleen de lijsttrekker het geluid bepaalt. Het is goed om te bedenken dat álle 150 Kamerleden bepalend zijn! Daarom doen deze weken er enorm toe. Voor het versterken van het christelijke geluid is jouw stem en die van de mensen om je heen van groot belang.

En wat is het daarom prachtig dat er zoveel mensen zijn die zich keihard inzetten om die campagne voor de ChristenUnie voeren. Door het hele land wordt er geflyerd, kleuren pleinen en straten blauw met campagnevoerders. We doen het met z’n allen, als #TeamCU. Bedankt voor alle acties, van klein tot groot.

Er zijn ook nog veel mensen die twijfelen. Of die in de kieswijzer bij de ChristenUnie uitkomen en dat niet verwachten. Wat maken we er graag werk van dat ze hun stem aan de ChristenUnie geven. Daarom openen we naast alle campagne-inzet ook nog de twijfellijn. Hier kan je met al je vragen terecht, hoe algemeen of gedetailleerd ook. Neem maar eens een kijkje op www.christenunie.nl/twijfellijn.

Deze week is er verder een nieuwe aflevering van de verkiezingspodcast verschenen! In deze aflevering gaan Don Ceder en Gaetan Mbwete (#19) in gesprek over het bouwen van zorgzame gemeenschappen en de rol van de kerk hierin. Zeker een aanrader om te luisteren.

Deze dagen, zijn ook dagen van gebed. Om zegen, om de juiste woorden en om tot zegen te mogen zijn. We weten ons in alles afhankelijk van onze hemelse Vader. Ook deze verkiezingen en alles wat ons daarbij bezig houdt mogen we bij Hem brengen.

Veel dank voor al jullie betrokkenheid en meeleven, we gaan er de komende dagen voor!

Met hartelijke groet,


Mirjam rond

Mirjam Bikker
Lijsttrekker Tweede Kamer

 

Campagneupdate Blauwe Golf

Afgelopen 'Blauwe Zaterdag' was de ChristenUnie onder meer in Hardinxveld-Giessendam. Veel mensen trokken erop uit om te flyeren. De regen is ons gelukkig bespaard die dag! Daarnaast zijn er op veel andere plekken veel activiteiten georganiseerd door lokale fracties en besturen. Geweldig om te zien! Komende zaterdag zijn we onder meer te vinden in Veenendaal en Hardenberg.

Zo doe je mee:

 • Stem ChristenUnie op 22 november.
 • Bid mee. Voor de verkiezingen zal er een gebedsbijeenkomst op maandagavond 20 november zijn. Deze is te volgen via christenunie.nl. Lees hier verderop meer over.
 • Geef een gift
 • Plak de raamposter
 • Flyer in de omgeving.
 • Deel onze berichten op de socials. (Instagram, Facebook, X, Youtube of Linkedin
 • Laat weten op social media dat je ChristenUnie stemt en waarom je dit doet. Je kunt hiervoor deze visual gebruiken.

Ik stem ChristenUnie

 

Gebedsbijeenkomst maandag 20 november

Gebed is de dragende kracht onder het werk wat wij doen als ChristenUnie. Aankomende maandag 20 november zenden we van 20.00 - 21.00 live vanuit een Kapel in Amersfoort een gebedsbijeenkomst uit. We nodigen u van harte uit om mee te bidden. Niet alleen voor ChristenUnie, maar ook voor onze politiek in Nederland, wijsheid voor partijleiders en zegen voor ons land. De livestream is maandag te volgen via christenunie.nl/gebedsbijeenkomst.

 

Podcast Verkiezingsspecial #2: Luister (of bekijk) nu!

In deze tweede aflevering van onze Verkiezingsspecials hebben we een gesprek tussen #3 Don Ceder en kandidaat #19 Gaetan Mbwete. Ze gaan in geprek over het bouwen van zorgzame gemeenschappen en de rol van de kerk hierin. Don Ceder is opgegroeid in de Bijlmer en zag hier hoe belangrijk het omzien naar elkaar is. Gaetan werkt als Huisvestingsadviseur bij Samen Kerk in Nederland (SKIN) en deelt zijn ervaring over hoe belangrijk de rol van de kerk is in de samenleving.

Luister op Spotify
Luister via Buzzsprout

Bekijk op Youtube

Studentenevent ChristenUnie geslaagd!

De Tweede Kamer stroomde maandag vol met studenten voor het jaarlijkse ChristenUnie Studentenevent. Ze gingen in debat met Stieneke van der Graaf en Nico Drost, schreven moties en wisselden met Mirjam Bikker van gedachten over wat hen bezighoudt. Het ging over betere huisvesting voor studenten, internationale treinverbindingen en de waarde van christelijke politiek. Duidelijke oproepen waar de Tweede Kamerfractie ook weer verder mee aan de slag gaat. Een geslaagde middag!

 

Agenda

 • 18 november Blauwe Zaterdag
 • 20 november Gebedsbijeenkomst
 • 22 november Tweede Kamer verkiezingen
 • 30 november Groenlezing

Vacatures

Eerste Kamerfractie Den Haag
Junior onderzoeker (14-18 uur)

Vacatures Eurofractie
Beleidsmedewerker