ChristenUnie: Van Dam moet tegen inperking Nederlandse pulsvisserij stemmen

Schip op zee.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 9 mei 2017 09:22

ChristenUnie: Van Dam moet tegen inperking Nederlandse pulsvisserij stemmen

De ChristenUnie zal er vandaag bij staatssecretaris Van Dam op aandringen om tegen de inperking van de Nederlandse pulsvisserij te stemmen. 

Minstens de helft van de Nederlandse pulsvergunningen dreigt te verdwijnen, in het slechtste geval blijven slechts 22 vergunningen over als het voorstel van de Raad van Ministers door zal gaan.

Eppo Bruins: “Het is een bizarre ontwikkeling: de pulstechniek valt onder duurzame innovatie, maar wordt toch grotendeels onmogelijk gemaakt vanuit Brussel. De bijvangst neemt door deze techniek fors af, de zeebodem wordt ontzien en er wordt 50% op brandstof bespaard. Juist de Nederlandse sector, die vooroploopt in duurzame innovatie, wordt hierdoor keihard geraakt. Ik wil dat Van Dam tegen dit voorstel stemt en een krachtig geluid laat horen. Het mag niet gebeuren dat de Franse lobby gaat winnen ten koste van de Nederlandse vissers.”

Deel dit bericht

Labels: ,

Reacties

  1. A KlemA Klem Schreef op 22 juni 2017 20:32:01

    Mijnheer Bruins. Van de week een artikel gelezen in Maritiem Nederland over de visserij. Hier wordt door de Nederlandse vissers gebruik gemaakt van de puls visserij. Een methode die volgens het artikel een belangrijke brandstof besparing geeft dus ook minder uit stoot. Staatssecretaris van Dam schijnt dit niet te begrijpen om de beslissing ongedaan te krijgen om de ontheffing, die tot eind 2019 van kracht blijft, Europees te verdedigen. Ik hoop dat 2e Kamer het door blijft gaan om hem te overtuigen wat een voordeel de puls visserij geeft. Ook het niet omwoelen met kettingen van de zeebodem. Ik hoop voor u dat hij dit in ziet.

Plaats een reactie