ChristenUnie wil halvering aantal verkeersslachtoffers in 2027

verkeersplein
CU logo onder elkaar blauw
Blog by Webredactie on October 31, 2016 at 1:35 PM

ChristenUnie wil halvering aantal verkeersslachtoffers in 2027

De ChristenUnie wil dat het aantal doden en gewonden door het verkeer in 2027 gehalveerd is ten opzichte van 2017. De ChristenUnie wil dat er daartoe binnen een jaar een actieplan veilig verkeer wordt gemaakt, waar vanochtend ook verzekeraars voor pleitten. 
Volgens ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins moet het plan zich met name richten op de positie van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen en ouderen en op ‘huftergedrag’ van mensen die verkeersregels structureel negeren. Bruins wil dat overtredingen binnen de bebouwde kom zwaarder worden bestraft. Ook moeten routes met veel vrachtverkeer – vaak ‘hotspots’ van ongelukken – aangepakt worden.
Eppo Bruins: “De ChristenUnie staat voor slimmer, schoner en veiliger verkeer. Het huidige kabinet heeft zich teveel gefocust op alleen maar meer asfalt en harder rijden. Het is hard nodig dat we verkeersveiligheid weer voorop zetten. Dan moet je ook de snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur durven heroverwegen.”

Tags: ,