ChristenUnie: “Structurele oplossing nodig voor invalmeesters en -juffen”

Basisonderwijs
CU logo onder elkaar blauw
Blog by Webredactie on December 16, 2016 at 3:42 PM

ChristenUnie: “Structurele oplossing nodig voor invalmeesters en -juffen”

De ChristenUnie vindt het terecht dat er een tijdelijke oplossing wordt doorgevoerd om de grootste problemen met invalkrachten in het bijzonder onderwijs tegen te gaan. Op verzoek van ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten is vorige maand een verkenner aangesteld om te voorkomen dat klassen naar huis gestuurd moeten worden. Deze verkenner heeft nu een tijdelijke oplossing gepresenteerd.

Schouten: “Ik ben op zich tevreden dat er tot de verkiezingen een uitzonderingsregel komt voor de invalkrachten. Het is onacceptabel als kinderen de dupe worden van wetgeving die niet werkt. Maar er moet ook een structurele oplossing komen voor andere periodes in het jaar.” Schouten wil nog voor de kerst debatteren met minister Asscher over het verslag van de verkenner.

Tags: ,