Reactie ChristenUnie op nieuws rond Teevendeal

Gert-Jan Segers - Foto: Anne-Paul Roukema
01 Gert-Jan Segers.jpg
Blog by Gert-Jan Segers on January 23, 2017 at 6:47 PM

Reactie ChristenUnie op nieuws rond Teevendeal

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Ik vind het teleurstellend dat na drie onderzoeken en nog meer debatten, de onderste steen nog steeds niet boven lijkt te zijn over de afhandeling van de Teevendeal."

"In de onthulling van Nieuwsuur lijkt het erop dat na een interventie van toenmalig kamerlid Van der Steur in maart 2015 belangrijke informatie de Kamer niet heeft bereikt. Dat is ernstig omdat het kabinet de verantwoordelijkheid heeft om de Kamer naar waarheid en in volledigheid te informeren. En omdat Kamerleden de  plicht hebben het kabinet daarop te controleren. Dat er nu opnieuw twijfels zijn over of dat goed gebeurd is, raakt het vertrouwen van burgers in politici.Zeker in een tijd van ‘alternatieve feiten’ moet boven alle twijfel verheven zijn dat politici de waarheid dienen. Namens de bijna voltallige oppositie heb ik om een reactie gevraagd en om een debat met Minister Van der Steur en Minister-President Rutte hierover.”

Tags: