Peter van Dalen voorgedragen als lijsttrekker Europese lijst 2019

Peter-van-Dalen-transportcommissie-Ap-Roukema-173
CU logo onder elkaar blauw
Blog by Webredactie on May 3, 2018 at 11:39 AM

Peter van Dalen voorgedragen als lijsttrekker Europese lijst 2019

Het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie stelt aan het partijcongres voor om Peter van Dalen te benoemen als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van 2019.

Peter van Dalen is in 2009 en 2014 ook lijsttrekker geweest. Voorzitter Piet Adema: “Peter van Dalen heeft zich in de afgelopen twee periodes ontwikkeld tot een gezaghebbende Europarlementariër waarmee in het parlement rekening gehouden wordt. Hij beweegt zich uitstekend in de Europese netwerken en behaalt daarmee goede resultaten. Zo laat hij het geluid van de ChristenUnie krachtig horen op terreinen als geloofsvrijheid en duurzaamheid. We willen heel graag dat hij ook voor deze verkiezingen de kar gaat trekken.” Het bestuur vindt het voor een goede voorbereiding op de campagne en de fractievorming belangrijk dat in een vroeg stadium beslist wordt wie de lijsttrekker zal zijn.

Peter van Dalen: “Ik ben bijzonder dankbaar voor het vertrouwen, dat uit deze voordracht blijkt. Geweldig wanneer ik in het Europees parlement verder zou mogen werken, in het licht van Gods Woord. Vooral aan onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen zoals godsdienstvrijheid, visserij, duurzaamheid en privacy.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zullen plaatsvinden op 23 mei 2019. Het partijcongres zal op 9 juni 2018 in Lunteren beslissen over deze voordracht.

Tags: