Russische ontkenning onacceptabel

Convoy_of_MH-17_victims_on_the_highway
joelvoordewind2018
Blog by Joël Voordewind on May 25, 2018 at 12:23 PM

Russische ontkenning onacceptabel

Het is heel goed dat Nederland samen met Australië Rusland nu officieel aansprakelijk stelt voor de ramp met vliegtuig MH17. Voor de slachtoffers en nabestaanden zijn genoegdoening en gerechtigheid van het allergrootste belang. 

Het is wel duidelijk dat Rusland uit zichzelf geen openheid van zaken geeft. Deze stap kan ervoor zorgen dat Rusland wel zal moeten meewerken aan de waarheidsvinding. Het zou goed zijn wanneer Nederland zoveel mogelijk andere landen die aangesloten zijn bij het JIT mobiliseert om de druk op Rusland op te voeren.

Tegelijk hiermee zal Nederland ook via de Veiligheidsraad druk kunnen uitoefenen op Rusland. Er moet een goede balans gevonden worden tussen druk uitoefenen en het overleg met Rusland gaande houden. Het laatste alleen heeft tot nu toe niets opgeleverd behalve ontkenningen en dat is absoluut onacceptabel voor de slachtoffers en de nabestaanden.

Tags: ,