Foto's Joël Voordewind in Israël

De9FBpDWkAEsVYO
joelvoordewind2018
Blog by Joël Voordewind on June 11, 2018 at 3:22 PM

Foto's Joël Voordewind in Israël

Vorige week heb ik in Israël diverse projecten bezocht die gericht zijn op verzoening tussen Israeli’s en Palestijnen. Ook sprak ik met diverse Israëlische parlementariërs in de Knesset en was ik te gast bij een indrukwekkend prayerbreakfast in Jeruzalem. Bekijk hier enkele foto's van vorige week en klik hier voor een verslag in het RD. 

Op de foto met Tass Saada, van het Seeds of Hope verzoeningsproject, samen met Peter Mollema, de Nederlandse vertegenwoordiger voor de Palestijnse gebieden. 

Skypegesprek met jongeren uit de Gaza in het kantoor van Oxfam vanuit Jeruzalem:

Dit is Avi Dichter, voorzitter van de buitenlandse zaken commissie in de Knesset. Hij diende het wetsvoorstel in om de betaling aan de Palestijnse Autoriteit in te gaan houden met zelfde bedrag als de PA aan bonussen betaalt aan veroordeelde Palestijnse terroristen. In Amerika is een zelfde soort wet al aangenomen, de Taylor Force act. In NL wil de CU 7% inhouden van de steun aan de PA:

Deelname aan Prayerbreakfast in Jeruzalem voor viering van 70 jaar bestaan van staat israel. Met 600 mensen aanwezig uit 70! landen waaronder circa 30 parlementariërs uit verschillende landen. 

 

Het team van het verzoeningsproject Peace Players. Door gezamenlijk sport te beoefenen, werken aan in vrede samenleven tussen Palestijnen/Arabieren en Israelis, de vrede van onderop. Zij hebben in het dagelijks leven geen contact met elkaar ook al wonen ze in dezelfde wijk. 

 

In het komende ChristenUnie magazine van september vind u meer foto's van deze reis. 

Tags: ,