Laat Asia Bibi naar Nederland komen!

Asia-Bibi-Release.jpg
joelvoordewind2018
Blog by Joël Voordewind on December 13, 2018 at 1:06 PM

Laat Asia Bibi naar Nederland komen!

Op de laatste dag van oktober, nota bene op Hervormingsdag, kregen we het hoopgevende nieuws over de vrijspraak van Asia Bibi. Eindelijk gerechtigheid! Maar helaas was Asia Bibi daarmee nog niet veilig. 

Rellen, chaos en bedreigingen volgden. Haar advocaat, de moedige moslim Saif-ul-Malook, is halsoverkop naar Nederland gevlucht. En nog steeds zit Asia Bibi ergens in Pakistan ondergedoken, gescheiden van haar gezin en haar vrijheid.

Al weken zijn de Westerse landen aan het overleggen over een plaats en een oplossing voor Asia Bibi. Ik begrijp dat er nog een ‘review’ moet worden uitgevoerd en dat intussen landen als Canada en Italië een veilig heenkomen hebben aangeboden.

Ik maak me wel steeds grotere zorgen over hoe lang het duurt. Deze onzekerheid mag geen dag langer duren. Ik vind dat Asia Bibi natuurlijk welkom moet zijn in Nederland. Nederland heeft godsdienstvrijheid hoog in het vaandel, dan moeten we ook daad bij woord voegen. Laten we Asia Bibi en haar gezin een veilige thuishaven bieden.

Ik heb de minister via moties en Kamervragen daarom ook opgeroepen om alles te doen om samen met de Europese collega’s om Asia Bibi in veiligheid te brengen. Dat zal ik blijven doen, totdat het gelukt is. En het liefste zo snel mogelijk, ik hoop dat ze in vrijheid en veiligheid Kerst mag vieren.

Tags: ,