Reactie economisch steunpakket

Economie 3
CU logo onder elkaar blauw
Blog by Webredactie on May 20, 2020 at 2:45 PM

Reactie economisch steunpakket

Er komen nieuwe steunmaatregelen voor de economie en de werkgelegenheid. Dat maakt het kabinet vandaag bekend.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins: “Goed dat het kabinet opnieuw met een massaal steunpakket komt om de economie te stutten. De eerste tekenen van een ernstige crisis zijn nu zichtbaar. In deze onzekere tijd geeft dit steunpakket meer zekerheid aan ondernemers, werknemers en hun gezinnen. De regelingen uit het eerste pakket worden in ruwe lijnen doorgezet, met een paar belangrijke verbeteringen. Zo is er op verzoek van de ChristenUnie in de NOW-regeling nu meer oog voor doorlopende bedrijfskosten bij het mkb en familiebedrijven. 

Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat deze crisis een lange adem gaat vergen. Ondanks de inzet van het kabinet zal waarschijnlijk niet elke onderneming het redden. Daarom is het goed dat het kabinet ook nadruk legt op bijscholing en omscholing: de Nederlandse economie zal anders uit deze crisis komen dan ze er in ging. Bedrijven moeten zich inspannen om werknemers  die in de knel komen, zo goed mogelijk op de toekomst voor te bereiden.”

Tags: ,