ChristenUnie treedt toe tot coalitie provincie Groningen

Provinciehuis Groningen voorzijde08-04-2013 12:54 08-04-2013 12:54

De ChristenUnie is toegetreden tot Gedeputeerde Staten van Groningen. Met de ChristenUnie heeft het nieuwe college het vertrouwen van Provinciale Staten. De ChristenUnie versterkt het provinciebestuur van PvdA, VVD en D66 nadat Groenlinks twee weken geleden uit het college stapte.

De bestaande coalitiepartijen hebben voor de ChristenUnie gekozen vanwege de inhoudelijke herkenning en de constructieve houding in de afgelopen jaren. De partij is de onderhandelingen in gegaan met het doel en de voorwaarde een herkenbaar ChristenUnie-profiel aan het programma en het college te geven. Dat is gelukt.

Door de komst van de ChristenUnie gaat het provinciebestuur zich richten op betaalbaar leerlingenvervoer en de aanpak van jeugdwerkloosheid. Ook verduurzaming van de landbouw, het ondersteunen van vrijwilligerswerk, de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf en meer grensoverschrijdende samenwerking staan door de ChristenUnie in het nieuwe coalitieakkoord.

Fractievoorzitter Henk Staghouwer wordt voorgesteld als gedeputeerde namens de ChristenUnie. Hij zal zich dan gaan zich inzetten voor natuur, landschap en vitaal platteland, landbouw, visserij en dierenwelzijn, Blauwestad en het Waddenfonds. Een portefeuille die goed bij de ChristenUnie past.

Meer informatie op provinciegroningen.christenunie.nl

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari