Kamer verontwaardigd over uitzetting ernstig zieke vader

2012-Joël-Voordewind-AP-Roukema_610-3483donderdag 20 februari 2014 15:58

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid & Justitie begaat volgens meerdere partijen in de Kamer een grote fout door de uitzetting van een ernstig zieke Guineese vader, Ahmed Baba Koné. De Kamerleden Gesthuizen (SP), Voordewind (ChristenUnie), Schouw (D66) en Voortman (Groenlinks) hebben vragen gesteld naar aanleiding van de uitzetting.

Niet alleen moet Koné noodgedwongen zijn vrouw en een 3-jarig zoontje in Nederland achterlaten, ook zal hij blind worden als hij niet de juiste medicijnen krijgt. Medicijnen die in Guinee feitelijk niet verkrijgbaar zijn.Voordewind: ,,In en in triest dat zo’n doodzieke man zijn vrouw en kind in Nederland moet achterlaten en toch wordt uitgezet. We zullen er alles aan doen om hem terug naar Nederland te halen.”

De Kamerleden vragen Teeven hen vertrouwelijk te informeren over zijn overwegingen bij de keuze voor uitzetting vandaag van de heer Ahmed Baba Kone, ondanks de verschillende bezwaren die bestonden tegen uitzetting zoals ziekte en het niet beschikbaar zijn van juiste medicatie in het kader van een nog lopende artikel 8 EVRM procedure. Ook vragen ze zich af of de uitzetting past bij de toezeggingen die Teeven deed om het asielbeleid humaan te laten zijn en rekening te houden met eventuele schrijnende omstandigheden van individuen.

« Terug

Reacties op 'Kamer verontwaardigd over uitzetting ernstig zieke vader'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari