Extra geld voor oplossen tekort aan capaciteit Valleilijn

1015140.JPGdonderdag 27 november 2014 20:50

Er komt een korte termijn oplossing voor het tekort aan capaciteit op de Valleilijn (Amersfoort-Barneveld-Ede-Wageningen). Een Kamermeerderheid stemde voor een amendement van de ChristenUnie, mede ondertekend door VVD en PvdA.

Carla Dik-Faber (ChristenUnie): ,,De Valleilijn dreigt aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De ChristenUnie dringt al jaren aan op maatregelen. Door de groei van het aantal reizigers in vooral de spits blijven steeds vaker mensen op het perron achter. Dat knelpunt wordt nu opgelost. Voor mij is dit  een eerste stap.”

Betty de Boer en Remco Dijkstra (VVD): ,,De FoodValley is een regio met grote economische potentie. Dat zie je terug in de reizigersaantallen op de Valleilijn en de problemen op deze lijn worden met deze maatregelen opgelost." 

PvdA Tweede Kamerlid Duco Hoogland: ,,De valleilijn is een van de drukste stukken spoor van Nederland. Ik ben dan ook blij dat we hebben kunnen regelen dat er nu extra treinstellen beschikbaar komen, zodat de reizigers een goede treinverbinding hebben en niet hoeven te staan.”

Verlengen

Omdat er nog onvoldoende financiering is voor de door de regio gewenste infrastructurele uitbreidingen die nodig zijn voor het verhogen van de frequentie naar een kwartierdienst wordt momenteel met de vervoerder en de regio gesproken over het verlengen van de treinen in de spits om zo de verdere groei van het aantal reizigers op de korte termijn op te vangen en de drukke corridor Amersfoort-Utrecht te ontlasten. Hiervoor zullen drie extra treinstellen aangeschaft worden. Indien hierover binnen enkele maanden overeenstemming wordt bereikt kunnen de verlengde treinen binnen twee jaar de gewenste extra capaciteit opleveren.

 

« Terug

Reacties op 'Extra geld voor oplossen tekort aan capaciteit Valleilijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.