Elke week een inspiratiedag!

20080927_Inspiratiedag_Ron_vd_Spoel6_61029-09-2008 14:00

De eerste ChristenUnie inspiratiedag was een succes! Ondanks het stralende weer kwamen er 350 mensen naar Nijkerk om zich te laten inspireren. André Rouvoet pleitte ervoor om wekelijks een inspiratiedag te houden. En dan op zondag uiteraard. Zo sloot de kern van zijn speech mooi aan bij de eerste toespraak van de dag van ds. Ron van der Spoel. Hij gebruikte psalm 32 om te benadrukken dat we dicht bij God moeten blijven.

Tussen deze twee toespraken was er veel te leren, uit te wisselen en te bespreken. De aanwezigen konden kiezen uit 20 verschillende deelsessies. Over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor ieder was er een deelsessie die aansloot bij zijn of haar positie in de ChristenUnie. De deelsessies leidden tot veel discussie, ervaringen uitwisselen en vooral: inspiratie.

Zoals één van de deelsessieleiders vertelde: " Mijn groep was nogal groot, dus een kennismakingsrondje zou veel te lang duren. Daarom moesten ze iemand die ze nog niet kenden opzoeken en zich daar aan voorstellen. En vertellen hoe de situatie in hun gemeente was." Hij had beter een gewoon voorstelrondje kunnen doen. " Ik kreeg ze gewoon niet meer stil, ze bleven maar praten met elkaar!"

Voor inspiratie zorgde ook de mimegroepen Jmime en Theartbeat. Ze beeldden op indrukwekkende manier het lijden, sterven en de opstanding van Jezus uit. " Beelden zeggen zoveel meer dan woorden" was de conclusie van dagvoorzitter Gerdien Rots. Deze mimespelers gingen na hun optredens aan de slag met de 20 kinderen die door hun ouders meegebracht waren. Dat leverde een mooie uitbeelding van het verhaal ‘ Niemand is zoals jij' van Max Lucado op. Onder het oog van de minister van jeugd en gezin vertoonden de kinderen dit stuk. Ze hebben nieuwe talenten ontdekt in zichzelf. Voor sommigen lijkt een mooie carrière weggelegd.

Kortom, de inspiratiedag was een succes. Of zoals één van de aanwezigen na afloop zei: "Ik heb echt zo'n warm familiegevoel". En nu met volle energie aan de slag in een nieuw politiek seizoen.

Voor een uitgebreid verslag van de toespraak van Ron van der Spoel klik hier.

 

« Terug

Reacties op 'Elke week een inspiratiedag!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.