Reactie ChristenUnie op brief van minister Bot over situatie in het Midden Oosten

maandag 24 juli 2006 16:36

Israel heeft het recht zich te verdedigingen tegen de aanvallen van Hezbollah en de Hamas. Zij provoceerden Israel door de ontvoeringen van Israelische soldaten en raketbeschietingen op Israelisch grondgebied. Daarmee ondersteunt de ChristenUnie de opstelling van de regering.

Het is betreurenswaardig dat ook in Libanon burgers getroffen worden door het geweld, maar het is even betreurenswaardig dat Hezbollah het leven van haar eigen burgers in gevaar brengt door vanuit woonwijken raketten af te schieten. Hiermee stelt zij haar eigen burgers bloot aan gevaar.

Ook steunt de ChristenUnie de analyse van minister Bot dat iedereen baat heeft bij dit conflict, behalve Israel zelf. Het is des te schrijnender dat SP-voorman Marijnissen de Hezbollah en Hamas vergelijkt met het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Het afschieten van 1.000 raketten op onschuldige burgers in Israel heeft niets te maken met het helpen van de joden in Nederland," aldus Tineke Huizinga van de ChristenUnie.
Labels
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Reactie ChristenUnie op brief van minister Bot over situatie in het Midden Oosten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > juli

Geen berichten gevonden